Kollagentrenden – hiss eller diss?

ingen har väl missat Kollagentrenden? För er som missat just nu pågår en stor reklamkampanj på sociala medier för Oslo skinlab, en holistic skincare om deras kollagenpulver. Och det handlar så klart om att bli rynkfri. Företaget lovar stort. Man blir rynkfri på bara några månader, celluliter försvinner och när man går in på deras hemsida får man känslan att det ligger en stor vetenskaplig undersökning bakom det här fantastiska medlet.

En sån där reklampost på Instagram hamnade hos mig och jag ställde några frågor. Det tog dock en vecka innan jag fick i mitt tycke ett icke svar.

Hydrolyserat kollagen säger de att produkten innehåller till hundra procent. Låter fint. Men Jag nöjer mig inte med det svaret och frågar så klart: Vad betyder det?

Jag fik ändå inte svar på frågan och ville ställa nästa fråga, men upptäcker att de inte låter mig. Bara det tycker jag är väldigt märkligt. Min nästa fråga som de alltså inte låter mig ställa var.

Menar ni slaktavfall? Och i så fall är det från norska kor?

Eftersom de inte vill skriva ut innehållet så måste jag ju själv ta reda på det och hydrolyserat kollagen av nötkreatur är de delar av djuret som inte ska användas till matlagning, djurfoder eller gödselmedel och det tjejer det räknas som slaktavfall. Det är slamsor och annat som inte kan användas till nåt annat, det kan man alltså förpacka med ett tjusigt ord och så går vi på det. Idag när allt färre vill äta kött på grund av hur djuren mår säljer man alltså ett väl förpackat medel och vi går på det. Jag kan nästan lova er att det inte är från några ekologiska fjällkor som de tagit slaktavfallet.

Själv höjer jag dosen på c-vitaminet för en gladare och tajtare hud och för ett bättre immunförsvar. Det tycker jag du också ska göra.

3 reaktioner på ”Kollagentrenden – hiss eller diss?”

  1. Tack tack för att du är envis och kollar upp det jag också har funderat på. Hellre rynkor än slaktavfall för min del!!

  2. Hej Karin!

    Vi har inget emot att upplysa våra kunder om att kollagenet som vi använder utvinns från råvaror i samband med matproduktion. Tvärtemot menar vi att detta är väldigt positivt eftersom mer av djuret tas tillvara på, vilket är bättre ur resurssynpunkt. I tillägg är säkerheten och kvaliteten runt matproduktion noga kontrollerad och av högsta standard. Alla våra leverantörer följer dessutom EU:s regelverk när det gäller djurvälfärd, trivsel och hälsa, samt ursprungsland.

    Vi svarar så gott vi kan på frågor som kommer in via sociala medier, men dessa övervakas inte konstant. Om du behöver snabb respons på dina frågor är det bättre att ta kontakt med vår kundtjänst under deras öppettider. Vi har också en mejl som journalister kan använda för att kontakta oss. Informationen ligger lättillgänglig på vår hemsida osloskinlab.se.

    Mvh, Oslo Skin Lab

  3. Det låter ju jättekonstigt att det skulle hjälpa mot fastare hud. Läser gärna studierna bakom det…. Tas kollagenet upp ur tarmen eller skiter man bara ut det eller hur är mekanismen.. Jag kan väl tänka mig att trycka i mig lite slakterirester om det verkligen fanns bevis bakom det men jag är mycket tveksam….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *