skönhetsindustrin = kvinnofientlig

Grattis alla tjejer och kvinnor på internationella kvinnodagen. Må ni alla få en toppendag alla dagar. Min uppmaning till alla oss kvinnor är att börja tänka på det här med skönhet. Skönhetsindustrin må kanske till och med vara den mest kvinnofientliga industrin i världen och vi borde alla höja våra röster för vad den tillåts innehålla. För hur kan det tillåtas att vi smörjer in oss med bensin och miljögifter dag efter dag? Hur kan det tillåtas att vi färgar håret med medel som ger bröstcancer? Och dessutom betala dyra pengar för skiten? Hur kan det tillåtas? Och hur kan vi tillåta oss själva att bli utsatta?

Här om någonstans borde det tillsättas en censurgrupp som med lupp går igenom varje recept, ifrågasätter och förbjuder. Vet du till exempel att jag får inte blanda två helt rena växtoljor och ge bort, eller sälja. Det mest naturliga är alltså förbjudet. Men, skönhetsindustrin kan alltså proppa i parabener, petroleum och tensider och hundratals andra ingredienser i små mängder och passera luppen. Men om du tänker att du använder fyra skönhets/hudvårdsprodukter om dagen och i värsta fall två gånger om dagen i 365 dagar om året. Förstå vad det gör i det långa loppet och coctaileffekten med all annan skit du får i dig.

I Sverige omsätter vi 18,5 miljarder på skönhetsindustrin, det vill säga hudvård och rengöring. Det här är siffror från 2016, och om vi gjorde en ny undersökning så är siffran alldeles säkert ännu högre. Problemet är att även om det står ekologisk, eller naturlig så betyder det inte att det är bra grejer. Så den bästa kvinnopresent du kan ge dig själv och din hälsa är att sanera ditt badrumsskåp. Sluta köpa skönhetsprodukter och börja blanda själv. Bröstcancer och hårfärgning har ett samband

Hur ska du fira den här dagen? Själv ska jag träffa en kompis och vi ska göra egna läppstift, sen ska jag ut och äta middag med två andra kompisar. En riktig kvinnodag. Puss och kamp

16
16