skönhetsindustrin = kvinnofientlig

Grattis alla tjejer och kvinnor på internationella kvinnodagen. Må ni alla få en toppendag alla dagar. Min uppmaning till alla oss kvinnor är att börja tänka på det här med skönhet. Skönhetsindustrin må kanske till och med vara den mest kvinnofientliga industrin i världen och vi borde alla höja våra röster för vad den tillåts innehålla. För hur kan det tillåtas att vi smörjer in oss med bensin och miljögifter dag efter dag? Hur kan det tillåtas att vi färgar håret med medel som ger bröstcancer? Och dessutom betala dyra pengar för skiten? Hur kan det tillåtas? Och hur kan vi tillåta oss själva att bli utsatta?

Här om någonstans borde det tillsättas en censurgrupp som med lupp går igenom varje recept, ifrågasätter och förbjuder. Vet du till exempel att jag får inte blanda två helt rena växtoljor och ge bort, eller sälja. Det mest naturliga är alltså förbjudet. Men, skönhetsindustrin kan alltså proppa i parabener, petroleum och tensider och hundratals andra ingredienser i små mängder och passera luppen. Men om du tänker att du använder fyra skönhets/hudvårdsprodukter om dagen och i värsta fall två gånger om dagen i 365 dagar om året. Förstå vad det gör i det långa loppet och coctaileffekten med all annan skit du får i dig.

I Sverige omsätter vi 18,5 miljarder på skönhetsindustrin, det vill säga hudvård och rengöring. Det här är siffror från 2016, och om vi gjorde en ny undersökning så är siffran alldeles säkert ännu högre. Problemet är att även om det står ekologisk, eller naturlig så betyder det inte att det är bra grejer. Så den bästa kvinnopresent du kan ge dig själv och din hälsa är att sanera ditt badrumsskåp. Sluta köpa skönhetsprodukter och börja blanda själv. Bröstcancer och hårfärgning har ett samband

Hur ska du fira den här dagen? Själv ska jag träffa en kompis och vi ska göra egna läppstift, sen ska jag ut och äta middag med två andra kompisar. En riktig kvinnodag. Puss och kamp

1 reaktion på ”skönhetsindustrin = kvinnofientlig”

  1. Madeleine Lind

    Tack Karin för dina mail! Du inspirerar och kommer med så bra inlägg. Har flera av dina böcker. Varit inlagd på Vidarkliniken 3v och sedan för att vara med på en undersökning/forskning. Bästa stället med fina systrar och terapeuter. Vi fick lära oss så mycket om att ta hand om oss själva. Bra naturliga medel och läkande bad.

    Önskar dej en fin dag i kvinnans tecken❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *