stärka, stödja och bygga upp

tack för alla svar, alla meddelande om härliga healers. Ni är bäst. Nu ska jag kolla upp några intressanta förslag, ni kommer alldeles säkert höra fortsättningen på det här. Igår var jag rädd om mig själv. Bokade in en fantastisk lymfmassage och kände hur min kropp mjuknade. Jag tänker att det är bra att jag accepterat för mig själv att jag är trött. Att jag behöver vila. Att jag inte har så mycket energi. Har förstått att många av er andra också är trötta och att februari är en tung månad. Nu låter jag Februari få bli den snälla månaden. Den när jag bara gör snälla saker för mig själv. Tar hand om mig. Men bara att himlen är knallblå vissa dagar och att solen syns gör mig både gladare och piggare.

Ska snart ta mig upp och göra min yoga. Jag tar det försiktigt när jag märker att kroppen inte har nån energi. Precis som Lena Losciale säger i utbildningen jag går, så handlar hudvården om att stärka, stödja och bygga upp. Så måste jag tänka med mig själv nu.

Bildtext: Mitt altare på kontoret

Ligger i sängen och har läst tidningarna på nätet. Läste det här Forskare: ofta onödigt att operera äggstockar och det är ju fantastiskt att man kommit fram till detta. Lil Valentin, professor vid Lunds universitet och överläkare vid Skånes universitetssjukhus, har lett undersökningen och vill nu se att sjukvården ändrar sina metoder. Traditionen talar dock emot, menar hon.

– Det är fruktansvärt svårt att ändra på något i sjukvården. Gamla sanningar lever kvar i evigheters evigheter, säger hon till TT.

Läs den där meningen några gånger. För ett par dagar sedan tog jag på mig foliehatten. Jag tror ju på en förändring inom sjukvården, att man med fördel skulle bjuda in den alternativa vården till dans. Att vi på riktigt får en valfri vård, där vi kan välja utifrån vad som funkar bäst. Men främst tänker jag att sjukvården skulle behöva ta till hjälp från den alternativa vården och bygga upp en förebyggande vård. 2 av 3 dör i vad som kallas Livsstilssjukdomar Borde man inte då rimligen lägga pengar, eller en stor del av sjukvårdspengen på just det? Bara en tanke från trött liten människa som lagt och lägger ner en stor del av sina inkomster på just att förebygga sjukdomar och att mildra de biverkningar som skolmedicinen utsatt henne för. Tror det började när man tog min blindtarm i förebyggande syfte när jag var 22 år. Då sa man att blindtarmen var onödig och inte hade någon funktion. Men läs artikeln nedan. Det som gör mig ledsen, arg och besviken är att människor som jobbar med alternativvård och alldeles särskilt läkare som blandar in alternativvård i sina behandlingar jagas med blåslampa i det här landet. Att man kallas foliehatt, kvacksalvare. Att man ser till att inte stödja Vidarkliniken, som är det enda alternativa sjukhuset i norden med läkare som har dubbla professioner att det behöver läggas  ner. Men när tar sjukvården ansvar för alla feldiagnosticeringar, felmedicineringar eller i mitt fall att man opererar bort ett viktigt ”bihang”. Behöver jag säga att det var där mina problem startade?

https://www.mabra.com/forskare-blindtarmen-har-visst-ett-syfte/

1 reaktion på ”stärka, stödja och bygga upp”

  1. Anna Bjurenvall

    Fasen vad jag beundrar dig och din förmåga till att skaffa dig kunskap och förmedla den. Du skriver och säger så mycket klokt och viktigt! Du är även en stor inspirationskälla till att ta hand om sig på ett naturligt och giftfritt sätt. Tack Karin.???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *