Karin tipsar: Klicka hem Omstart

Idag tipsar jag om min bok Omstart som kom ut 2017. En bok som handlar om lymfsystemet och hur viktigt det systemet är för vår hälsa och välmående. En bok som jag helt skamlöst tycker att varenda människa borde läsa. För Tyvärr är lymfsystemet väldigt styvmoderligt behandlat både inom vården och inom forskningen. Och vad vet jag, men att problem med lymfsystemet är något som mest drabbar kvinnor… Kan det ha att göra med det? Men om man satsade lite forskning på lymfsystemet så kanske det kan få den uppgradering som det är förtjänt av. För i lymfsystemet har vi en stor del av vårt immunförsvar. Att ha flöde i sitt inre vatten är viktigt för där bryts infektioner och cancerceller ner, sånt som dagligen passerar i våra kroppar. Med ett välfungerande lymfsystem håller vi oss friska och mår bättre. Så i dag på årets sjunde dag vill jag tipsa om den här superboken som jag skrivit.

HÄR hittar du Omstart till ett mycket bra pris Ett par år innan boken kom ut drabbades jag av lymfödem i min högerarm. Det visade sig att det är väldigt vanligt efter en bröstcanceroperation där man också tagit bort ett bröst, lymfnoder och strålats. Mitt lymfödem gjorde att jag likt en hälsodetektiv bestämde mig för att skriva en praktisk bok om lymfsystemet för att inge hopp till alla också de med ringa lymfproblem. Jag utbildade mig till och med till lymfmassör i min iver att sprida en positiv inställning att man kan förbättra ett lymfödem. Jag jobbar dagligen med mitt lymfsystem. Jag masserar mina ärr. Jag puttar och föser vätskan uppåt i kroppen. Jag torrborstar mig. Smörjer kroppen med bra oljor. Lägger inga pengar på dyra hudvårdsprodukter med märkliga innehåll. För ni vet väl att allt du smörjer in dig med är också vad du matar ditt lymfsystem med. Idag när jag också utbildat mig till botanisk aromapedagog blandar jag mina egna oljor. Behöver jag skjuts på lymfsystemet kan jag blanda lite rosmarin i min kroppsolja. Jag smörjer och smörjer mig varje dag. Älskar att ta hand om min kropp. Det önskar och uppmanar jag varenda människa att också göra.

Sedan boken kom ut har jag fått så många mejl. Kvinnor och män som hört av sig och som berättar om hur deras lymfproblem blivit bättre. Att boken inspirerat dem och ingett hopp om att det går att göra något. För mig är det alltid det viktigast. Att inge hopp. Jag har fortfarande lymfläkarens ord på ett av de lymfrehab som jag var på ringande i öronen. ”Att jag måste acceptera att jag åldras” ”Att jag ska vara tacksam för att jag lever” ”Och varför inte ha två kompressionstrumpor, en på vardera arm om jag upplever det jobbigt med att bara bära en kompression för mitt lymfödem”  Fåfäng?! Att vilja bli bättre med sina lymfproblem, att vara frisk är det fåfängt. Både ja och nej, men fullständigt okej i min värld.

Här kommer några röster om boken:

”Den här boken önskar jag att jag kommit över för 17 år sedan, då mitt – som jag senare skulle förstå var – primära lymfödem började ge sig tillkänna. Omstart ger en fantastiskt initierad och samtidigt lättfattlig introduktion till lymfsystemet, eventuella komplikationer samt såväl förebyggande som vårdande insatser. Här får man konkreta tips och förslag på hur man kan förfina sin egenvård, samt ett gäng goda recept till livs. Vet ni – det funkar också, jag har inlemmat såväl andningsövningar som lymfrensande drycker i min dagliga rutin med följden att *ödemet minskat* i omfång! Och så är den förbaskat snyggt förpackad, in i varenda detalj!”

”Omstart är en väldigt inspirerande, lättläst bok med massor av bra information om hur man på enkla sätt kan hjälpa sitt lymfsystem må så bra det bara går. För det är ju så att när vårt lymfsystem inte fungerar som det ska blir det lätt stagnationer i kroppen, slaggämnen blir kvar och bildar inflammationer som på sikt ger värk. Detta är det väldigt få som känner till tyvärr. Så, läs denna fina bok och lär dig allt om lymfsystemet. Din kropp kommer tacka dig. Det har min gjort!”

”En innehållsrik bok med en massa tips, kunskap, råd, hopp, förståelse, välmående om det viktiga lymfsystemet.Något att botanisera i! Läs den, lättläst med fina bilder o känsla av hopp. Kroppen vill läka om vi hjälper den.Omstart en viktig bok för mig o kär.”

2 reaktioner på ”Karin tipsar: Klicka hem Omstart”

 1. Maud Nordström

  Hej
  ..och god fortsättning på nya året<3
  Du vill ha förslag på vad Kvinnoliv ska ta upp och nu kom jag på något: lymfsystemet. Jag har själv genomgått en bröstcancerbehandling under hösten och kom då i kontakt med dina sidor och böcker. Jag har försökt fördjupa mig i lymfsystemet, men det är svårt att hitta något.
  Även eftervård/självvård önskar jag veta mer om. På sjukhuset får man visserligen liiiite information, men hur många lägger det på minnet och verkligen genomför det man borde. T ex att sköta om sina ärr så att man inte får blockeringar i lymfan – lång tid efteråt, har jag förstått nu.
  Tack för jättebra och viktiga poddar, både Kvinnoliv och Paus

  1. Tack snälla och tack detsamma. Vet du redan på fredag nästa vecka får du höra om lymfsystemet i Kvinnoliv. Tack för att du tipsar och klicka hem min bok Omstart. Den är en mkt bra bok som pratar om hur man tar hand om sitt lymfsystem på olika sätt. Du hittar boken till bra pris på http://www.bokus.com/karin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *