black weekend

så skönt att Black Friday är över, men läser nånstans att det nu blivit black weekend?! Så osmakligt och allra osmakligast är att första gången Black Friday dök upp som begrepp var 1910 då två kvinnor dog  under en demonstration för kvinnors demokratiska rättighet. Det vill säga en sorgens dag, därav namnet. Om man nu ska ha en konsumtionsdag, kunde man inte läst på lite och kollat vad som hänt i historien? Finns ju andra dagar som man kan göra som en crazy shopping dag. Eller bara enkelt låtit Black friday  heta Funny Friday istället. Men alla såna där dagar som man förväntas köpa ”unnasigsjälvprylar” får snarare mig att inte vilja köpa nåt.

http://sverigeskvinnolobby.se/blog/15423?fbclid=IwAR2M0ON-UPWY8d_SK14IQiMDVOGIyPy3qHdcCZp_unjpu7jb7Wb3-XPh_rI

1 reaktion på ”black weekend”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *