nytt poddavsnitt: helhetssyn & naturliga hormoner

Vad är egentligen grejen med naturligt sköldkörtelhormon, NDT? Och vad innebär det att som läkare arbeta utifrån en helhetssyn? Gunilla Saupe är legitimerad läkare och har under många år arbetat med sköldkörteln i fokus. Hon är en av få läkare i Sverige som regelbundet skriver ut NDT till sina patienter och jag är en av dem.
Så här glad är man när ens läkare kommer till Lilla Huset på Puckeln. Gunilla är intervjuad i avsnittet om sköldkörteln som släpps idag. Efter att jag fick min hypotyreosdiagnos skickade jag mitt sköldkörteltest till alla läkare jag varit i kontakt med under alla cancerbehandlingar. Svaret jag fick var olika hos samtliga.
Min mamma som idag är 84 år har i säkert 40 år ätit Levaxin för sin hypotyreos. Jag vet att hon inte mått bra under den här tiden och nu har hon ätit Levaxin så länge att hon kan inte sluta. Det gjorde att jag ville se om det fanns något alternativ till Levaxin.
Jag googlade runt. Jag gick med i alla grupper som finns på Facebook där andra i liknande sits som jag delade med sig av sina erfarenheter. Gunillas namn nämndes i positiva ordalag många gånger. Jag hörde av mig till henne och fick vänta i ett år innan en ledig tid kom upp. Under tiden tog jag kosttillskott och försökte boosta min sköldkörtel.
För mig var och är det viktigt att vara under en läkares uppsikt, men av en läkare som ser mig som en helhet. Som ger mig tid. Som försöker ringa in problemet genom att ställa frågor om hur jag mår, hur jag lever, vad jag äter. Jag var där för att jag ville äta Naturligt sköldkörtelhormon men under uppsikt.
Nu har jag ätit NDT i snart två år. Mina värden blir bättre gradvis, men så fort jag utsätts för stress, så fort livet är stökigt på nåt sätt så mår jag sämre. Just därför känns det extra viktigt att gå till en läkare som ser mig som en helhet.
Jag önskar alla en läkare som Gunilla. Här är senaste avsnittet av Kvinnoliv

2 reaktioner på ”nytt poddavsnitt: helhetssyn & naturliga hormoner”

  1. Pingback: Ny podd om sköldkörteln - med Karin Björkegren Jones! - Sköldkörtelförbundet

  2. Pingback: Lyssningstips om sköldkörteln - Sköldkörtelförbundet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *