Nytt poddavsnitt: Inkontinens

”Inkontinensen tar inte livet av mig, men den stjäl det från mig” så beskriver uroterapeuten Märta Lauritzen om att många kvinnor lider av urinläckage i det tysta. Märta är gäst i avsnittet som handlar om inkontinens. Vi pratar om att ta kontroll och inte låta inkontinens begränsa sitt liv.  Det är så viktigt att vi pratar om hur vanligt det är med urinläckage och att vi genast slutar upp att ”skamma” oss själva. Vi måste sluta att göra hälsoproblem laddade, okej?!

Inkontinensproblem finns i alla åldrar även om det kanske är fler ju äldre vi blir. Det finns faktiskt en undersökning på tonårsflickor som hoppar trampolin och de hade inkontinensproblem. Kanske dags att vi börjar prata mer om bäckenbottens funktion. Ja, ni vet ju jag tycker att vi ska prata mer om hur kvinnokroppen fungerar in i minsta detalj. För jag är så säker att om vi lär oss mer om oss själva om menscykeln roll i kvinnohälsa, andetagets funktion, hormonerna roll, vikten av att ha en stark bäckenbotten osv det är ju först då vi kan ta informerade val. Först då vi egentligen är fria i våra kroppar. Och en sak är säker. Vi ska inte lida i det tysta för det finns hjälp att få. LYSSNA PÅ KVINNOLIV HÄR

Och sprid avsnitten. Berätta vad du tycker. Kom med idéer och förslag på kommande avsnitt, personer och ämnen. För glöm aldrig. Den här podden är för dig.

Man brukar säga att 70 procent av alla med inkontinensproblem blir hjälpta med fem minuters knipträning varje dag. Kom på mina knipworkshops och lär dig dom viktiga knipsätten. På workshopen går vi igenom flera olika sätt att koppla på knipet.

Ikväll mellan kl 18-20 kan du knipa med mig på yogastudion Atmjajyoti Här hittar du info

På lördag Kniper vi HÄR i Uppsala

På söndag kniper vi HÄR i Gävle

Vill du ha lite mer framförhållning har jag knipworkshop 21/9 och 30/11 MMyogastudio i Sundbyberg

Här hittar du min bok Nya knip för bättre sexliv, stoltare hållning och starkare kropp

 

2 reaktioner på ”Nytt poddavsnitt: Inkontinens”

  1. Pingback: Knibeøvelser - Sådan laver du dine korrekt - Knib.dk

  2. Pingback: Inkontinens - Hvad er det Inkontinens og hvordan kan jeg få hjælp

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *