Nytt poddavsnitt: Menscykeln

Så glad jag är över detta. Så in i helskotta kul jag tycker det är att podda!

Det finns så många intressanta människor i det här landet och viktiga historier att berätta.Nu har jag träffat en av dem, sexualhäls- och fertilitetsrådgivaren Jenny Koos, och vi har pratat Menscykeln.

Jenny är en starkt lysande stjärna på hälsohimlen och hennes kunskap om just kvinnohälsa är enorm. Och det engagemanget har funnits där ända från när hon som liten läste boken Grottbjörnens folk. När sedan Jenny förstod att hon mådde dåligt av ppiller väcktes intresset att lära sig mer om menscykeln, om hur man kan hålla koll på när man har ägglossning och snabbt förstod hon fördelarna med den kunskapen.För som hon säger din menscykel hänger ihop med resten av kroppen och ditt välmående. Idag har Jenny full koll på sitt sekret. För flytningarna hjälper henne att veta var i menscykeln och hon befinner sig. För mig var det självklart att ge henne ett helt kapitel i min bok Nya knip för bättre sexliv, stoltare hållning och starkare kropp. Du hittar alla mina böcker HÄR

I Nya knipboken har Jenny skrivit det jag kallar för Hormonmanifestet som handlar om vad hormoner gör med kroppen och psyket. Vad kan hända i kroppen om och när man tar hormoner? Vad händer i kroppen när man till exempel ändrar menscykeln genom p-piller, p-stav och så vidare. Ta biverkningar på allvar. Kolla alltid i möjliga biverkningar i FASS . Väg alltid för- och nackdelar. För kroppens hormoner regleras av ett mycket skört och finstämt system, kvinnans hormonsystem. Vi är redan utsatta, vårt hormonsystem störs av stress och näringsfattig mat. Men vi exponeras också av hormonstörande ämnen i plastförpackningar, hygienprodukter, konservburkar, kläder och så vidare.

De flesta av oss söker känslan av att känna sig fri i sin kropp, att bli kompis med sina hormoner och börja förstå skiftningarna, dels under menscykeln men också senare när man som kvinna hamnar i klimakteriet.

Helgen 7-9/9 testar vi att jobba ihop och erbjuder en helg som vi kallar  PUSSY POWER – ta makten över din kvinnohälsa Som du hittar här på min hemsida Vi kanske kan klämma in en eller två till deltagare. Så hör av dig om du är intresserad.

För vad kan vara viktigare än att ha koll på sin hälsa och sin kvinnokropp? Det är när vi har kunskap om oss själva, när vi vet hur vår menscykel fungerar, varför det är viktigt att ha ägglossning, och hur vår hälsa både den fysiska och den psykiska påverkas, som vi kan fatta bra beslut. När jag gick min första föreläsning med Jenny Koos som handlade om just menscykeln så fick jag så många aha-upplevelser. Så mycket jag som 54åriga kvinna inte visste om en så viktig sak som just menscykeln.

Så håll tillgodo. Lyssna och sprid avsnittet för det här är viktiga grejer.

Kunskap är makt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *