hemma igen

Jag har varit två veckor i Indien och tränat hos min lärare Sharmila DesaiHär hittar du hennes hemsida. Ni som följer mig på Instagram vet att jag är så glad att äntligen ha hittat henne.
Det händer nåt i den där shalan. Det är ren magi. Där hittar jag nåt. Nåt som jag liksom längtat efter och som jag bara hittat en gång tidigare. Även om jag gör en fysisk form av yoga, ashtangayogan så är inte yoga bara fysiskt för mig. Och det blir så uppenbart hos henne.
Varje morgon kommer en hinduisk präst och välsignar den vackra Ganeshastatyn. Han tvättar statyn ren och smyckar den med blommor.
Vi yogar i tystnad och vi yogar sida vid sida indier och västerlänningar. Det är ingen separation. Sharmila har skapat en yogastudio som känns alldeles genuin. Hennes barn kommer förbi innan skolan. Hundarna vill bli klappade. Och efter yogan dricker vi chaithe och äter vattenmelon i den vackra trädgården. I Shalan finns en stor bokhylla med böcker som Sharmila valt ut och som vi kan låna. De handlar om yoga, om den logiska traditionen, om att vara kvinna och yoga. Fatta hur stolt jag är att min första yogabok finns där, den som blev översatt till engelska Yoga for Women.
Inuti mig hände så mycket de här två veckorna. Det var så mycket som kom upp. Saker jag går runt och bär på. Sorg, ledsenhet, rädsla, oro, ja ni vet allt det där som vi oftast försöker springa ifrån. Stuva undan. Men det går inte man måste igenom skiten, man måste för att det ska försvinna, eller åtminstone lugnas ner. Sånt man kanske är omedveten om också. Jag vill inte vara en person som pyser ut omedveten skit på andra. Första veckan var det som om hela nervsystemet var under drabbning. Andra veckan hade det stillat sig, men yogan kom djupare in i mig än den gjort på lång tid. Det var som att jag hittade tillbaka till nåt jag trodde var borta. Men det var liksom hela tiden där. Jag behövde bara hitta det, igen. Så glad för att jag gjorde den här resan. Att jag gav mig själv den möjligheten. Här är min vackra yogalärare i sin trädgård. Som en ängel.
IMG_6299

Landade i måndags och igår var jag tillbaka i jobblunken igen. Vi plåtade omslag för Lifetidningen som kommer ut till sommaren. Kändes härligt att bli sminkad och fixad av Jenny Guerrero och Anneli plåtade. Ni kommer att se resultatet och läsa intervjun lite längre fram. Men här får ni några bakombilder IMG_0866IMG_0901IMG_0881IMG_0891

1 reaktion på ”hemma igen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *