hemma igen

IMG_3946

Har väl inte undgått er att jag rest väldigt mycket den här hösten. Det har varit yogaresa på Mallorca, Italien och Indien. Den här bilden är från den fantastiska yogastudion på Palmgrove Beachresort. Som vi njutit av solen, den fantastiska maten. Det underbara stället. Tack universum för att jag har så många jobb. Att jag kan varva skrivandets ensamhet med det sociala i att leda yogagrupper runt om i världen. Jag föreslår att du följer mig Instagram, där hittar du alltid bilder från var jag är nånstans i världen och i mitt sinne.

Antingen följer du Karin Björkegren Jones. : Där hittar du mesta. Eller så följer du LYMFDIVAN där skriver jag mest om lymfsystemet, men på engelska. Eller så följer du båda. Jag är mer flitig på Instagram.

Jag landade igår från Indien. Vi dygnade skojade jag och en av deltagarna som också tog samma flyg hem. Hann typ bara vara hemma några timmar innan jag slocknade i sängen vid halv sex och sov till nu och klockan är fyra på morgonen. Bäst att nyttja denna stund på bästa sätt.
Varje måndag går jag in på astrobloggen och läser mitt horoskop.

Lejonet
Ack Leo, du med ditt stora varma hjärta och alla dina bubblande känslor. Vackra Venus glider på tisdagen in i Skorpionen där Solen och Jupiter redan väntar. Oh, alla dessa tre lyckobringare är tillsammans i ett och samma stjärntecken och de bildar dessutom en kvadratur till allt som är du. Wow.. det här kan inte betyda annat än framgång, tur och gynnsamma relationer. Den gyllene trion befinner sig dessutom i ditt 4:e hus och välsignar dig och ditt hem med sin närvaro. Under denna härliga process kommer du att få uppleva att gamla knutar i själen löses upp och att allt plötsligen bara känns väldigt trevligt och bra. Samtidigt som allt detta själsligt förlösande mys pågår finns andra aspekter i horoskopet som manar dig att tänka både en och två gånger på din framtid. Här finns utrymme för nytänkande och oanade möjligheter till utveckling. Det är inget för den fega men ”friskt vågat hälften vunnet” sägs det väl?

Känns ju lovande.

9789155262563_200x_yoga-fysisk-och-sjalslig-detox Du har väl inte missat denna lilla pärla om yoga?

När det var dags att plåta bilderna till boken YOGA FYSISK & SJÄLSLIG DETOX som kom ut för två år sedan åkte vi, jag och bästa fotografen Anneli Hildonen, till Indien och fotograferade allt. På omslaget är vi på PURPLE VALLEY. Om du gillar ashtangayogan så tycker jag du ska ta dig dit. Numera drivs det av en av mina bästa vänner Karolina. Och jag vågar påstå att hon är den bästa managern någonsin för det stället. Jag vet för jag har varit där många gånger. Det är så fint ordnat. Personalen är underbar, maten är fantastisk och du kommer att få nya vänner.

Tillbaka till omslagsfotograferingen av Yoga för själslig och fysisk detox. Jag sminkade mig själv och fixade håret. Det gör jag oftast. Hade bestämt att jag ville ha hennatatuerade händer och bara det var ju en upplevelse. Det tar flera timmar att göra den vackra utsmyckningen och sen ska du försöka hålla dig från vatten och från att röra händerna för då finns det risk att färgen flyter ihop. Så ni fattar man blir typ som handikappad under ett dygn. Och det är mycket man använder sina händer till. Den fina blå-grå kaftanen och halsbanden som jag har på omslaget bestämde jag också i absolut sista stund. Jag har rest många resor till Indien sedan jag blev yogafrälst. Och på de olika turerna har jag lärt känna många gulliga människor. Så ni fattar vilken tur att jag kunde gå in i min kompis Betta Goas showroom och låna lite outfits.

IMG_3968

Nu ligger boken i en korg tillsammans med de fina kaftanerna hos Betta Goa.

Min allra första Indienresa gick till Kerala och det var 2001-2002 i skiftet där, om jag inte minns fel. Vi åkte först till ett ayurvediskt resort och sedan yogade jag för Lino Miele och Gwendolyn Hunt i några veckor.
Nästa resa gick till Mysore 2003-2004, tror jag det var. Jag ville träffa grundaren av ashtanga vinyasa yoga, systemet som jag fullständigt älskar och jag är så glad och tacksam att jag fick det. Jag fick också möjlighet att tacka honom för att han uppfunnit det. Jag fick mitt moment med Guruji och jag upplevde att han såg det där i mig, fnittret, skrattet det där som ligger där och bubblar, mitt livselixir. Att vilja, att våga gå vidare. Att våga hoppas på att det blir bättre.

Då var jag sex veckor och yogade för Guruji, Saraswati och Sharath – tänk vilken lyx. Jag avslutade med att åka två veckor till Purple Valley som inte hade varit öppet så länge. Sharath hade sitt första retreat och jag har än idag kontakt med flera från den resan. På det retreatet träffade Jag Sharmila Desai. Jag tyckte om henne direkt. Hon var så cool och snäll på samma gång, vilket är en underbar kombination. Och vet ni, om ett par veckor åker jag tillbaka till Goa för att träna i nästan en månad med henne. För nu är det min tid att vara elev. Jag längtar.

sharath Den här bilden är från då.

Om ett par veckor är jag tillbaka för att yoga för den här stjärnan. Sharmila Desai.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *