pussypedia

Ibland kan man tycka att fel personer får kredd, hyllas och uppskattas i media. Eller får onödigt mycket utrymme fast de inte gjort nåt.
Nu pratar jag inte om mig själv, även om jag kan tycka att jag borde höjas och hyllas mer. Hehe jag skojar, men bakom varje skoj finns så klart alltid ett litet stråk av sanning. Eller ska man säga undertext?
Men i så många år som jag jobbat inom media. Ända sedan jag var 23 år och började på Bullenredaktionen på Svt. Innan gick jag Kulturvetarlinjen och trodde att jag skulle bli filmregissör.
Det är nästan trettio år sedan. Jag har jobbat i så många tv-redaktioner (Svt, Tv4, Kworld, Ztv bland annat) och hjälpt till att höja människor, hitta begåvningar och sett dem ta både plats och breda ut sig som programledare.
En del dumskallar, men som pressen och publiken liksom alltid gillat. Men flera fantastiska, som också fortsatt att vara mina vänner.
Jag har serverat roliga ideer, brunnit för viktiga ämnen. Sedan började jag skriva för tidningar. Ett tag var jag chefredaktör för en tidning och kunde bestämma vad tidningen skulle innehålla. Jag älskar ideer, se livstrender och liksom förutspå vad och hur vi kommer vilja leva framöver. Jag älskar att ta fram människor, förebilder. Hylla begåvningar och alldeles särskilt de som kanske inte själva vågar se sin begåvning. I många tvredaktioner var det min styrka. Så kul. Nu kan jag göra så i mina böcker, välja vilka som ska vara med.

Länge, länge var jag väldigt blygsam. Eftersom man inte får förhäva sig. Man ska helst ta lagom plats. Och tar man plats, jag, då måste man först ha fått klartecken på att man är typ en begåvning. Men det är ju det som är så märkligt, det är ju inte alltid just begåvningarna som får utrymmet…

Men nu när jag har mitt instagramkonto, min facebook och blogg. Ja, då kan jag helt ohämmat lägga ut ”skrytiga” bilder på mig själv och vad jag gör och gjort. Så nu vet ni. Nätet ä ändå väldans demokratiskt.

Men en sån person som jag skulle vilja höja. HYLLA. Det är Tina.
Jag lärde känna henne när jag letade bra personer som kunde prata om sex i tv. Det var inte alltid enkelt. Ni anar inte vad många kvinnliga experter jag lagt ner mycket tid på att de ska våga säga nåt i tv. För ofta var svaret: Men jag tror det finns en manlig expert i Bräcknehoby som kan det där bättre än jag…
Tänk att det är nästan 30 år sedan.

image.php

Tina Nevin.
Legendarisk barnmorska och författare till boken FITTFAKTA. Hon var så jävla schysst och bra. Så modig.

Ofta när jag var ung mötte jag kvinnor som ville sätta sig på mig. Trycka till mig bara för att mitt sätt att vara retade dem. Eller så retade min ungdom, mitt utseende dem. Fy fan vad jag var ledsen många gånger på dessa äldre kvinnor. Men redan där bestämde jag mig för att aldrig trycka till tjejer på det sätt som jag blev tilltryckt i min ungdom. Och aldrig aldrig vara sur och ogenerös mot yngre tjejer som är sötare och snyggare än jag, bara för att jag har möjlighet att vara det. Och jag hatar när jag ser äldre och bittra kvinnor trycka till unga kvinnor. Det är så fruktansvärt tröttsamt.

Men i Tina mötte jag en så bra något äldre kvinna. En ledsagare. En förebild. Hon svarade på mina frågor. Hon stöttade mig. Och hon tipsade om grejer. När jag skrev min sexbok Pommac & p-piller (LL-förlaget) för ungdomar med någon form av funktionshinder så fanns hon där.
Och likaså när jag skrev boken från flicka till kvinna (LLförlaget) så fick jag hänga med på hennes utbildning om hur man pratar om sex och samlevnad med tonårstjejer. En tredagars kurs. Sen dess har vi hörts då och då. Och Tina kom ner till Skåne när jag höll en knipworkshop för några år sedan och jag fick hennes nyuppdaterade Fittfaktabok.
Denna viktiga bok.
Hon är en stjärna.
Visste du att hon var den första som avmytifierade det här med mödomshinnan? Att den inte finns?
Ni som är intresserade av era underliv.
Läs hennes bok Fittfakta och JAAAAA den finns på engelska också. Ladda hem. PUSSYPEDIA

Och boka henne som föreläsar HÄR kan du läsa om SEXUALRÅDGIVARNA

Och här hittar du en inteervju med Tina KVinnors rätt är en drivkraft

2 reaktioner på ”pussypedia”

  1. Karin! Underbara vän, du ska veta att jag i detta nu sitter tårögd efter att ha läst din blogg. Du får mitt hjärta att göra skutt av glädje. Att få bekräftele på detta viset ger kraft till mig. Tack underbara!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *