jag tror på både och

_mg_4688
Bildtext: I Indien om man kommer med någon krämpa, så får man alltid rådet, ät mer gurkmeja. HÄR kan du läsa FOOD PHARMACY artikel om gurkmeja.

Saker som jag har svårt att förstå det är varför det alltid blir så mycket diskussioner om integrativ vård. Att man alltid ställer typ cellgifter mot gröna drinkar och kollodialt silver och så fnyser man och säger; Du har ett val.
Nej, vi har inget val. I Sverige om man blir sjuk har man ETT alternativ. Man väljer, om man nu kan säga välja… Men vi säger så nu, man väljer den vård som erbjuds som då alltså är den traditionella sjukvården. Om man vill ha integrativ vård, det vill säga man vill ha både och då måste man betala det alternativa själv. Alltså den alternativa vården. Är det ett vårdval?
Att välja gröna drinkar anser jag mer som ett livsstilsval. Ungefär som att du väljer kött eller vego. DET är ett val varje människa kan göra.
Men när man blir sjuk och man vill kanske kunna ha möjlighet att välja vård så finns inte den möjligheten, om man inte vill betala själv. Och vem sjuttsingen har råd?
Antingen gör du som läkaren säger och här finns det inte så många valmöjligheter.
Eller så betalar du ur egen ficka och reser till typ Arcadiakliniken i Tyskland.
Det är din valmöjlighet.
Är det ett val om man skulle vilja välja annorlunda, man har betalat sin skatt och man har inte en buffert på banken till oförutsägbara utgifter?
I en del länder finns möjligheten till Integrativ medicin. Vi har det, i alla fall ett litet tag till på Vidarkliniken i Järna. Men trots att patienter ber sina läkare om remiss dit så vägrar en del läkare.Trots att Vidarkliniken samarbetar med skolmedicinen och inte påstår att de kan bota cancer.
Jag vet inte hur jag hittade Vidarkliniken när jag var under behandling. För det fanns inga foldrar och det var ingen som berättade för mig. Förmodligen var det mitt googlande… Det som jag råddes att inte göra. Men så hittade jag möjligheten, då jag läste om andra patienters upplevelser av att läka på Vidarkliniken efter alla behandlingar. Jag läste att det fanns en möjlighet att välja Vidarkliniken tre veckor framför en spavecka på nåt rehabställe. För mig var valet självklart. Jag behövde inte spa, jag behövde mer. Så kände jag och med det ingen kritik till någon som kanske valde spaveckan. Men jag ville kunna välja.
Jag hade sån tur med min läkare. Hon skrev en remiss och i februari 2013, direkt efter strålningen var jag tre veckor på Vidar. Som jag läkte. Och jag kan inte förstå att det finns krafter som motarbetar det. Som tycker att man måste välja det ena eller andra när man kan välja BÅDE OCH. Man kan det i andra länder. Men i Sverige är det alltid antingen eller. Läste en text av ANDREW WEIL Hur gick det med utbildningen av läkarna? Någon som vet?

Det som händer inom den integrativa medicinen är viktig. Läser intressanta saker om ex adhd HÄR PÅ INTEGRATIV MEDICIN.Det behövs så klart alternativ till hur vi ”köper” ökningen av adhd, som något som bör medicineras bort Sverige får kritik av FN om synen på adhd-behandling

En avlägsen vän berättade om att hennes barn är med i en stor amerikansk forskning där man mäter upp olika doser av kosttillskott, signalsubstanser och liknande. Målet är att kunna ta bort den starka medicinering mot bipoläritet som ger kraftiga biverkningar. Så att det här barnet kan leva ett liv med ex sexlust och känna starka känslor utan att det behöver följas av djupa dalar. Hur kan den här typen av forskning där man forskar på biverkningsfria mediciner/läkemedel vara så kontroversiellt? Jag tycker det låter fantastiskt.

Jag kan inte förstå. Det är väl det som är forskning? Också? Så snälla kom inte dragande med alternativmedicinens klåpare, för klåpare finns överallt även inom sjukvården. Folk dör av felbehandlingar, av felmedicineringar och det är fruktansvärt. Jag tror inte på kollodialt silver och jag har svårt med healing att det skulle ta bort cancermonstret. Eller att gröna drinkar räcker. Däremot tror jag på möjligheten att blanda skolmedicin och alternativvård. Jag tror på forskning som inte enbart subventioneras av läkemedelsindustrin. Jag tror på forskning. Fri forskning.
Alltså jag tror på integrativ medicin, det borde du också göra.