låt Vidarkliniken vara kvar

LÄS OCH DELA VIDARE DEN HÄR ARTIKELN

Det är en enorm förlust för mångfalden inom sjukvården, som på många sätt slutar att vara fri om Vidarkliniken går i graven. Jag förstår att man inte kanske förstår vikten av att kunna välja annorlunda om man inte varit sjuk, hamnat på sjukhus eller varit i händerna på vården. Men för oss som vill välja annorlunda än gängse sjukvård, den vi alla är med och betalar för, så finns det risk att vi inte kommer kunna det. Jag läkte på Vidarkliniken, efter alla sjuhelvetes cancerbehandlingar, så var det där jag läktes. Där blev min kropp min igen. Om det här förjävliga beslutet går igenom i juni så försvinner nåt stortartat. Låt det inte försvinna. Tack tidningen Hälsas chefredaktör, Maria Torshall för att du vågar stå upp för det alternativa. Dela hennes artikel. Sprid den. Motsäg dig det här förslaget. För det är inte bra. tro mig.

bild

10 reaktioner på ”låt Vidarkliniken vara kvar”

  1. The Time spirit is supporting Vidar klinik with all the heart and mind. Vidar klinik has been doing hard work through the grey stones. Antroposofical medicine has been coming – a sign of awarenes of the need of human being. Vidar klink is in European union. Look what they have done in Slovenia – Rogaska Slatina. They have managed!!! Vidar klinik in Järna have the same possibilities. We need co operation and we will manage.

  2. Hej Karin! Hur gör man för att protestera? Finns det nån lista att skriva på? Med vänlig hälsning, Connie

  3. I en tid då den kemidränkta skolmedicinen i flera avseenden visar sina tillkortakommanden och olika alternativa behandlingar i stället är framgångsrika är det förstås en tragedi om inte Vidarkliniken får finnas kvar. När man blir varse vad man förlorat kommer det att ta mycket lång tid att åter bygga upp motsvarande kompetens – om det ens är möjligt. Det hela får mig att tänka på nyheten här om dagen att man nu börjat med operationer för att återställa de Gastric Bypass-opererade. En av skolmedicinens fullkomligt barbariska metoder som med enkla medel (kostomläggning) i de flesta fall hade kunnat undvikas kräver nu stora resurser – ekonomiskt och personalmässigt för att åtgärdas. Skolmedicinens företrädare är ofta till synes totalt okunniga t.ex. om kostens betydelse för hälsan och om olika komplementära metoders effekter. Ändå tycks de i alla sammanhang ha tolkningsföreträde. En skam för dem som har ansvaret!

  4. Så klart att det måste finnas alternativ av vård att välja på för den som så önskar. Tyvärr görs dumma politiska beslut av Landstingen. Hoppas av hela mitt hjärta att Vidarkliniken får fortsätta sin verksamhet den behövs.

  5. Min cancersjuka mor var en av de första patienterna på Vidarkliniken tidigt 80-tal. Trots att det fortfarande var en byggplats märktes inget av det utan man gav patient och oss anhöriga det vi saknat! Tid, värde och alternativ! Det var en vårdande, omvårdande, skön och lugn upplevelse trots den sorg som väntade oss. Vi reste hem med ny kunskap och hopp istället för enbart sorg, och följde sedan vår mamma hennes sista år med ny mat som hon tålde och alternativ som mildrade hennes plågor och en bättre acceptans inför slutet. Sedan dess har Vidarkliniken varit det enda alternativet att rekommendera om någon varit i samma situation som vi var. Att hitta alternativa behandlingar är tidens trend och Vidarkliniken har varit vägledande för många!! Vård är inte bara pengar, piller och väntetider…det måste finnas alternativ som Vidarkliniken!!!

    1. Det är vårdcentralen som flyttat in till Järna centrum för att bli mer lättillgänglig, sjukhuset och Weledaapoteket ligger kvar i Ytterjärna.

  6. Anne Ringborg

    Ingen med ett äkta miljöengagemang kan stödja attentaten mot Vidarkliniken, alternativ – och naturmedicin. Miljöpartiet föddes ur kampen mot gifter. Östersjön är övergödd på gifter från läkemedelsindustrins produkter och gifter från industrijordbruket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *