ibland vinner man andra priser

Happy, happy internationella kvinnodagen. bröstcancer drabbar mestadels kvinnor. Idag ska jag fira att jag är en amason. det kan du också göra även om du inte skurit bort ett bröst. För vi har alla något att fira, att vi överlevt. Gått vidare. Hittat hem. Klarat av nåt. Passa på att fira idag.

Ni vet väl att min blogg blev en bok för snart två år sedan. Jag är så stolt över den. Den handlar ju inte bara om att bröstcancer, utan väldigt mycket om alla tankar som kom under den tiden. Jag skulle önska att landstinget köpte in den och jag hade nog hoppats på att vinna cancerrehab fondens journalistpris. Ja, jag vågar säga det, helt utan skam i kroppen för det hade jag hoppats på. Men det gjorde jag aldrig trots min ständiga kamp för att vi ska behandlas jämställt och rättvist i vården. ;(

9789175790343_200_jag-vill-fan-leva_pocket

Här köper du boken

Men jag vinner andra priser. Kanske de viktigaste priserna. Jag får så många mejl. Så mycket härlig och fantastisk uppskattning av alla er underbara läsare av den här bloggen. Och när jag senast besökte vårdcentralen, så handlade ganska mycket av mötet om bröstcancer. För det visade sig att husläkarens dotter fått bc väldigt ung och det var så uppenbart att även läkare känner sig vilsna och villrådiga inför alla tuffa behandlingar. Våra roller byttes. Plötsligt var jag experten och jag satt och svarade på en läkares frågor. Märkligt och samtidigt det jag säger gång på gång. Det finns inga experter. Vi är våra egna experter och vi måste våga ifrågasätta läkares beslut. Vi måste våga be om mer tid för våra frågor. Vi behöver prata om cancerbehandlingar och dess biverkningar. Om sexlust som försvinner. Om lymfödem och alla känslor som kommer efter en cancerbehandling. Det finns ett behov av att prata om sånt som skaver. Jag tror vi måste för annars går vi under. Det måste få finnas plats i vår värld för att vi går sönder, brakar ihop, tappar hoppet. Och vi som står bredvid. Vi måste våga och också lära oss att vi inte behöver fixa andra människor men vi kan vara empatiska.

Så i morse vaknade jag av det här.KOLLA & KÖP HÄR Underbara fantastiska Saga-Mariah som gjorde formgivningen till min bok har nu också namngett ett par leggings efter mig. För vad sägs om Karin Leggings?

karin-rainbow-g1j-leggings

karin-rainbow-g1j-leggingms

Finns som canvas också kolla:

karin-rainbow-g1j-canvas

Måste genast beställa. Vilket pris va? Kolla nära du ser en mala (radband), bambisar, lotusblommor bland annat. Inför formgivningen så träffades jag och Saga-Mariah och hon intervjuade mig om vad jag tyckte om, var rädd för. Så det är alla detaljer. Så coolt, fint, fantastiskt faktiskt.
Och jag är också så glad för det är Saga-Mariahs första bokomslag och jag visste. Så jag gav inte bokförlaget någon chans. Jag ville att Saga-Mariah skulle göra formgivningen. Och det blev så bra för den här tjejen är en stjärna.

saga-mariah-with-reincarnation_1000

7 reaktioner på ”ibland vinner man andra priser”

 1. I Gbg har flera sköterskor jag mött under min behandling läst din bok. Du har väckt många tankar och förbättrat vården. Tack!

   1. Tack:)
    Väntar på att få strålbehandlas.Gör allt jag kan för att stärka min kropp och mitt sinne.Sjukvården ligger efter i rehabvård. Hoppas att du öppnar ett hälsohem☺️ Du har redan gjort det visuellt genom den kunskap du delar med dig av.

 2. enaningomyoga

  Men vilken grej Karin! Jag beställde genast ett par utan att nästan tänka! Hoppas de passar …

 3. Ludmila Harlid

  Har just beställt två par leggings. Jag vill bara säga att man lever med son cancer diagnos hela tiden. Det är jobbigt och frustrerande. Jag har just nu halat upp mig på metastaser och kan inte få bort de från mitt huvudet. Några förslag? Jag gå redan på yoga två ggr i veckan.
  Kram
  Ludmil

  1. Å kära du, jag har gjort en dvd med tidningen mmagasin Yoga i lust och nöd. Du hittar den på deras hemsida. Där finns en hel del övningar, bland annat andningsövningar och avslappning. den vore kanske nåt? Eller hypnos, jag skrev om Inger Lundmarks hypnosappar i ett blogginlägg tidigare. Det är jätteskönt att ligga och lyssna på i telefonen när man behöver komma till ro. Stor kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *