jag är solen i mitt liv

Jag vill föra in mer solsken i mitt liv. För även om solen inte skiner. Och även om det är grått och mulet och man räknar dagarna till värmedagar. Så vad kan jag göra?
Jo, jag kan göra mitt liv soligare.
Soligare – roligare.
Jag har inte överlevt en cancersjukdom för att stillasittande sitta och vänta på sommardagar, för att livet alltid är skojsigare på sommaren.
Jag vill ha kul nu.
Jag är solen i mitt liv.

Hittade de här bilderna som kändes så soliga.

. portratt_1_

Året var 2009, tror jag. Så klart är det Anneli Hildonen som tagit bilderna. Eftersom jag gillar återvinning, så här få ni lite vintagebilder. Och lite yogaövningar.

katten
katten2

Katt och kon:
Så gör du: Stå på alla fyra med höftbrett mellan knäna och axelbrett mellan händerna. Andas ut och skjut rygg som en katt, låt huvudet hänga ner mellan armarna. Andas in, sträck och förläng ryggen genom att brösta ut ordentligt samtidigt som du sträcker nacken och försiktigt böjer huvudet bakåt-uppåt. Glöm inte att andas. Låt andetaget leda rörelsen. Upprepa fem till tio gånger tills du känner att du väckt ryggraden.

Bra för: Den här ställningen väcker kroppen och är nyttig för ryggen och korsryggen. När vi åldras försämras matsmältningen och den här ställningen sägs motverka matsmältningsbesvär och avlägsna gaser och giftämnen från tarmarna. Den mjukar också upp i höftpartiet och rörelsens våg ger energi som gör att du ser och känner dig lite piggare. Den ger bra blodgenomströmning i hela bäckenbotten. Vicka gärna lite på höfterna som om du dansar salsa fast du står på alla fyra.

kamel

Kamelen – bygger upp bukmuskulaturen
Så gör du: Andas in och lyft upp i hjärtområdet, andas ut samtidigt som du drar bak armarna och tar tag om hälarna med händerna. Det är viktigt att benen är aktiva och starka. Böj inte i nedre delen av ryggen. Släpp huvudet bakåt och lyft samtidigt i bröstet. Om rörelsen känns för intensiv, gå inte hela vägen ner till fötterna utan placera händerna på höfterna och häng bakåt samtidigt som du andas.
Bra för: Kamelen är en jättebra rörelse för att stärka benen och sträcka ut och öppna upp i bröstet. Ställningen stärker också buk-muskulaturen. Den här rörelsen är bra för andningen och lungorna. Den sätter också i gång blodcirkulationen i hela kroppen, vilket också ger dig ett piggare utseende och huden får en finare lyster.

framfallning

Framåtfällning
En riktigt energiställning. Ställ dig i höftbredd med fötterna och fäll överkroppen framåt. Knäpp händerna bakom ryggen och fäll armarna med riktning ner mot golvet. Det här är en ställning som snabbt ger dig energi. Jag gillar den här ställningen för den blodsätter nacke, axlar, övre delen av ryggen. Ansiktet får sig också en genomströmning.Vi behöver mer uppochner i våra liv. Så här kan du ställa dig en stund varje dag. Bryt det monotona som vi utsätter våra stackars kroppar för när vi sitter timme efter timme framför datorn.

sidstrack

Sidvridning
Jag älskar vridningar. Jag har skrivit det förr. Det här är en snälla vridning. Som samtidigt strechar ut höfböjaren.

portratt_2_

6 reaktioner på ”jag är solen i mitt liv”

 1. Elisabet Lundström

  Härliga rörelser. Det får nig bli ett litet kvällspass 🙂 Men först blir det soligheter his Liane med Tibetansk ansiktsbeh, följt av middag med dottern – en verklig sol i mitt liv!
  Tack för att du delar med sug av många tankar och erfarenheter. /Elisabet

 2. Elisabet Salmgren

  Hej Karin!
  Du är en av solarna i mitt liv!
  Ett av mina favorit yogapass som jag utövar hemma är just din energiyoga! Jag kommer att fortsätta så länge som jag kan stå på benen, och jag känner mig så stark och energisk efteråt!
  Kram Elisabet Salmgren

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *