kallpressat och mantra

Det är skillnad på en råsaftcentrifug och en kallpress. Den senare kallas ibland också slowjuicer. Det sägs att genom att använda kallpress får du ut fem gånger mer näring än en vanlig juicemaskin. Man framställer juicen genom att försiktigt pressa grönsaker och frukt genom att mala sönder det man vill pressa. Vid kallpressning utsätts inte näringen för värme och syre, vilket i sin tur ger juicen ett ökat näringsinnehåll och längre hållbarhet – tre-fem dagar i försluten flaska i kylskåp. En vanlig pressad juice ska du helst dricka inom femton timmar. En kallpress kan också pressa ut vätska ur blad och vid det här laget vet ni väl vad jag brukar pressa?

Spenat
Gurka
Selleri
Romansallad
Citron och ingefära

9789155261498_200_21-dagar-till-ett-lattare-och-friskare-liv

I min bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv hittar du en massa recept. Och så klart receptet på min favoritdrink ovan.

Jag får många frågor om vilken kallpress jag använder. Om jag kan rekommendera någon. Jag har två stycken. Dels har jag en Green Star som kommer från Gryningen. Men jag var ute på deras hemsida och det ser inte ut som att de säljer den längre. Gryningen är en av Stockholms äldsta hälsokostaffärer. Den ligger på Folkungagatan, nära Medborgarplatsen. De har otroligt bra personal, som kan svara på frågor om det mesta. Värt ett besök!

gse-5000-elite

Men jag har också den här lilla pärlan som jag köpte på Årstidernas hemsidaHär Wilfa slowjuicer finns också på Elgiganten. Den är prisvärd och väldigt lätt att diska ur. Sånt är ju också viktigt att tänka på. Måste tyvärr säga att Green Star är en aning bökig att diska. Men Green star har en starkare kapacitet. Den liksom pressar ur mer. Men Wilfa är helt okej. Gick in på sajten Rawfoodmiddagar: Här har de testat tre olika kallpressar.

Och tänk på det är bäst att välja kallpressat när du köper olja också. Kallpressat är bäst.

FullSizeRender56
Igår la jag upp bilden ovan på mitt instagram. Med texten. Frilanstillvaron. Heja alla oss som står ut.
Just nu är mitt liv lite för fullbokat. Jag är så väldigt dålig på stress. Min arm gör ont direkt. Svullnar upp. Stress är skit. Frilanstillvaron är ibland underbar, men oftast känner man sig i händerna på andra människors beslut. Och man måste alltid alltid ha nya ideer. Vara hungrig och visa framfötterna. Det är svårt att inte få stress i kroppen då. Då blir det ännu viktigare att yoga. Att göra andningsövningar och sjunga mitt mantra om beskydd. Jum Saha mitt mantra, mitt ankare just nu

IMG_2673

1 reaktion på ”kallpressat och mantra”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *