#Minsadhana

Ni som följer mig på instagram karinjones vet att idag är det min dag på Yogaworldyoga fina yogastafett som ligger under #MINSADHANA. Tack för att jag fick vara med. Och vet ni, alla får vara med. Alla kan skicka in sin bild på sitt utförande av dagens ställning. Ibland kan sociala medier kännas betungande, och kanske uteslutande. Man kan gå hem och faktiskt känna sig så ensam. För på alla bilderna som visas ser det ju ut som att alla har så kul. Alla är på fest. Äter en smaskig middag som partnern överraskat med. Mycket handlar ju om vilken känsla man själv är i. Om man känner sig låg. Men jag blir ofta glad av att titta på instagram. Tycker det är så kul att se hur vissa tänker till när de lägger ut bilder. Jag älskar ju Jan Stenmark. Och en bild kan ju säga mer än tusen ord finns det ju ett säg som är. Och den här stafetten har känts snäll. Inte uteslutande. Om shanti på det.

Men idag ser min bild på instagram ut så här. Jag visste att jag skulle vara med i stafetten så jag bad Anneli ta en bild på mig när vi var på Mallorca. Jag hade glömt bort hur mycket jag gillar Mallorca när jag var där. Vilken fin ö, och så olika det ser ut beroende på var på ön man befinner sig…

FullSizeRender

Tack iminatraningstajts för stafettpinnen ? och välkomna till dag 20 av #minsadhana där jag och flera andra härliga, starka och inspirerande yogatjejer presenterar en ny position varje dag tillsammans med yogaworldyoga.
Den ställning jag visar är liggande vridning eller universal rotation som den också kallas. Jag älskar vridningar. De får min kropp att känna sig som en disktrasa. Och jag vet det låter negativt men jag tänker att den där vridningen får igång hela maskineriet. En vridning vrider liksom ut allt. Lite som när man vrider ut disktrasan Min kropp mår så bra av vridningar för efter att jag gjort en vridning och kroppen sedan kommer tillbaka till sitt center igen. Då strömmar nytt blod till. Vridningar är bästa föryngringskuren och funkar också som en inre massage, då alla inte organ masseras lätt. Vridningar främjar matsmältningen, är bra mot ländryggsproblem och de sägs också lugna ner tankesnurret och öppna upp i hjärtat ❤️
Förstå vad mycket nytta de gör.
Testa. ??

Så här gör du
1⃣lägg dig på rygg.
2⃣Böj ditt högerknä
3⃣placera foten på knät på ditt vänstra ben som ligger utsträckt mot golvet.
4⃣Tippa över ditt högra knä mot din vänstra sida. Du kan ha en liten kudde som stöd om du vill.
5⃣Sträck ut höger arm och titta över höger axel. Ligg så här i tre till fem minuter, byt sedan sida.
Jag lämnar över yogastafettpinnen till vackrastarka yoginin Erika Kits Golevik som jag vet avslutar med nåt riktigt härligt och viktigt.
Ps mina fina yogakläder kommer från Santa Ni store och min blommiga sleeve kommer från Lymphedivas Fuck cancer!!!

Ps ni har väl inte missat senaste Amelia? Att jag är med där med mina sleeves har jag instagram att tacka för. Ni kommer väl ihåg min alternativa modevecka på instagram, då när jag klädde mig runt omkring min kompressionsstrumpa? För min inställning sedan jag var sjuk i cancer är att vi måste prata om det som skaver, det som gör ont, det vi skäms för, ledsenheten och sorgen. För jag tror inte det finns någon annan väg. Livet är inte enkelt. Livet kan vara så jävla smärtsamt, ensamt och sorgset. Och även om det kan verka som de flesta har det så bra när man tittar runt, så vet jag att de flesta människor har eller har haft, eller kommer att ha sin inre fajter eller yttre fajter. Allt är inte vad man tror sig se. Bilden är ofta större och ibland krävs också förstoringsglas. Men jag tänker att om jag får in ett skratt om dagen, då är jag på rätt väg. Skratt förlöser. Dessutom föder skratt glädje, det är som ringar på vattnet. Låter så flummigt. Jag vet. Men jag är gärna en skrattande flummig (inte på droger dårå) hippie.
En happy hippie

IMG_5673

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *