ni är ägda

Har retat upp mig på en krönika av Cissi Wallin Här kan du läsa den

Jag UNNAR mig att dricka gröna juicer. Jag UNNAR mig ett hälsosamt liv. Folk som känner mig vet att jag älskar mat och att jag blir sur om jag äter något som inte är gott. Jag älskar god mat. Och jag VET vad bra mat är. Jag är bortskämd sedan barnsben av att äta lagad mat från grunden och med bra råvaror. Dessutom har jag levt i många år i Italien och italienare vet vad som är bra mat. Jag vågar säga att de flesta svenskar inte vet det. De flesta svenskar nöjer sig med halvfabrikat och helfabrikat och jag vet, man har inte alltid tid att laga mat från grunden. Man har småbarn och man har ett stressigt jobb. Men italienare är bra på mat. Det italienska köket är nog det bästa i världen.
Upptäcker här hur jag förklarar och förklarar.
Men jag är så trött på att alltid behöva svara upp mot ett helt etablissemang som gång på gång säger att vi hälsomänniskor inte unnar oss. Att vi späker oss. Att vi är överdrivna. Att vi är fanatiker, att vi tvingar på våra barn en livsstil som inte är bra. Att barn minsann inte mår dåligt av lite socker hit eller dit.
Jag har sån lust att säga Sköt dig själv och skit i andra så nu gör jag det. Det är ni som är ägda. Ni som inte ifrågasätter var maten kommer ifrån. Ni som styrs av Mcdonalds och Fazer och Nestle och allt vad de stora livmsedelsjättarna heter. Ni pratar om bra mat och kostvanor som Livsmedelsverket stiftat. Men var tror ni Livsmedelsverket får sina råd ifrån?
Jo, EU. och var tror ni de råden kommer ifrån? För stämmer det här, så är ni ägda
Smaka på den istället.
Här kan du också läsa i Svd

Ni borde fassiken vara glada för att det finns människor som aktivt ifrågasätter hur mat produceras och de råd och rön som livsmedelsverket och andra prånglar på oss i tid och otid. Människor som inte tycker att maten i skolorna och på dagis håller måttet, så att din unge förhoppningsvis får växa upp med bra och näringsrik mat i skolan.  Människor som inte vill att sina barn ska äta mat med tillsatser och E-ämnen och allt vad det nu är. Det gynnar bara dig hela den här så kallade hälsotrenden.

Här sitter jag och UNNAR mig en rossojuice från Kallpressen  efter att ha blivit plåtad en hel dag för ett tidningsjobb. den här juicen är gjord på äpple, fänkål. morot, selleri, citron, rödbeta och Himalayasalt. Och vet ni den är så sjukt god OCH ger energi. Precis vad jag behöver.

3 reaktioner på ”ni är ägda”

  1. Enig Karin, man blir såå trött på att det skall vara så svårt och kräva så mycket energi att få lov att köpa och ha tillgång till rena råvaror utan skit i. Kämpa på, du är en förebild!
    Kram och fin helg till dig,
    Caroline

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *