dagarnas betydelse

På söndag är det internationella yogadagen. Jag fick några frågor från en tidning om hur jag tänkte tillbringa min yogadag bland annat. För mig är det en yogadag varje dag. Liksom ett sätt att leva, se på livet. När jag var 14-15 år började jag yoga. Yogade några terminer i en liten yogastudio på Bergsundstrand. Tänk att min första lärare hette Bert Yoga Jonsson, sen döpte han om sig till Bert Yogson, snacka om att yogifiera sitt liv. Hittade en bild på honom. Nu verkar han syssla med astrologi.Här kan du lyssna på honom
Vet inte om det var där i den där yogastudion som det såddes ett litet yogafrö. Kanske.

Det är olika dagar varje dag. Högt och lågt, för ett tag sedan var det kanelbullens dag och på lördag läser jag att det är internationella flyktingdagen.

SHARE MORE. CARE MORE. UNITED WAY.

Så bra! Texten ovan läste jag på någon hemsida när jag googlade runt. Idag läser jag Aftonbladet ”Ny skräckrapport 60 miljoner människor på flykt”. De är så fruktansvärt. Så fruktansvärt. Alla dessa människor och alla dessa barn. Läste att Finland tog emot 11 798 flyktingar förra året. Norge 47 043. Vi var i alla fall något bättre. Igår läste jag att Stadsmissionen ska starta en mataffär för fattiga. Förmodligen kommer den att hamna i Rågsved. Hur bra är inte den iden.

Nu ska jag alldeles snart gå iväg och göra en skiktröntgen. Jag är rädd. Rädd eftersom jag för tre år sedan på exakt den här dagen fick det där tråkiga beskedet att jag hade cancer. Nu är jag rädd för vad den här undersökningen ska visa. Igår var jag hos ortopeden som säger att jag till 99 procent har artos i nyckelbensleden. Så på ett sätt lugnade det mig, eftersom det kanske är därför som det gör inte mellan skulderbladen. Men samtidigt gjorde det mig ledsen eftersom också det är något som inte kan försvinna. Jag känner mig en aning skadeskjuten. Bröstlös femtioårig kvinna med lymfödem och artros. Men jag är inte på flykt. Jag har ett hem. Jag har ett sammanhang. Jag är inte rik, men jag kan försörja mig. Perspektiv.
Share more, care more. United way det är The only way.

6 reaktioner på ”dagarnas betydelse”

  1. Tänker på dig idag Karin. Önskar att röntgen går bra och att det är ett skönt och bra resultat du får. Ett svar som gör att du i glädje får fira midsommar med familjen utan att behöva ägna den jäkla cancern en tanke. Stort lycka till <3

  2. Tänker på dig idag Karin. Önskar att röntgen går bra och att det är ett skönt och bra resultat du får. Ett svar som gör att du i glädje får fira midsommar med familjen utan att behöva ägna den jäkla cancern en tanke. Stort lycka till <3

  3. Det är inte nytt som är vackert utan använda och lite nötta ting som man ser har haft en betydelse och människor som verkligen vågat leva det är vackert! Du är vacker även om du känner dig skade skjuten och jag önskar dig hälsa och tänker på dig i dag!
    Kram från en medsyster
    Fia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *