vi har landat i Indien

Här är utsikten från frukosten på fantastiska Palmgrove i Ashwem i norra Goa. Det här så ursnyggt inredda hotellet drivs av svenska Eva, som är en klippa. Hon tipsar om allt från var man kan köpa snygga kläder, till billiga mattor och bästa homeopaten i stan.

Bland annat lyckades hon se till att jag fick lite gröna juicer som en rysk tjej kallpressar

I två dagar drack jag gröna juicer, mycket härligt när man precis landat och har ont i kroppen

min just nu favorit, min homeopat dr Fernandez hade en filial i Arambol dit jag tog mig. Hittade den här fina bänken. Jag sitter mellan peace and joy som någon lite finurligt påpekade på mitt instagram. Ni följer väl mig där? Här hittar ni mig

Jag tror ju på mirakel, så just nu tror jag att Indien ska läka mig. Så måste det bli. Och framförallt dr Fernandez.

Här är ryska Kira som pressar gröna juicerna

På stranden träffade vi Lalita som säljer sjalar och annat. Hon drömmer om snö, lite mer kyla i sitt liv. Därför han hon tatuerat en snöflinga på ena handen och på den andra en trädgård.

Här är allra bästa Eva som driver Palm grove

Varje juice hade en sån här handskriven lapp och en liten blomma.

älskar strandliv

men framförallt älskar yoga

Jag är i Indien med Anneli. Hinner inte skriva så mycket eftersom vi är på jobb. Dels ska vi göra reportage för tidning och fota för nya boken som kommer i januari 2016. Första gången jag är i Indien och plåtar för någon av mina böcker. Det är väldigt härligt. Men tyvärr är min arm fortfarande så svullen och det gör mig både ledsen och irriterad. Det är tufft att ha en arm som hela tiden gör sig påmind. Det spänner och drar och värker. Enda gången det känns någorlunda som förr är typ mitt i natten. Är inte det märkligt. Men det är då kroppen rensar och kanske är det bara då som mitt lymfsystem funkar. Vad vet jag men jag ska ta reda på mer, för jag tycker det är så jävlaskitihelvete orättvist att vi kvinnor som genomgått alla de här skitjobbiga behandlingarna som vi gör när vi får bröstcancer, också ska behöva åka på lymfödem. Kan det inte bara vara över så vi kan få må bra.
Jag har skickats hem både från akuten och vårdcentralen med en arm som gör ont och som spänner och som är vätskefylld med orden det är normalt. Det har lovat att skriva upp mig för en remiss till lymfexperter. Men, jag träffade en lymfexpert precis när jag opererats och jag blev inte så imponerad. Jag är så besviken på eftervården inom landstinget och tycker inte att det ska behöva vara så att man ska behöva vända sig till välgörenhet för att må bra.
Här i Indien har jag träffat en homeopat som tar sig an mig, så nu hoppas jag på mirakel. Jag lovar att berätta mer.
Nu har vi landat i Purple Valley, ni ska få rapport. Men följ mig som sagt på instagram för där lägger jag oftare upp bilder.

3 reaktioner på ”vi har landat i Indien”

  1. Jag skrev förut om Lotta, hon är lymfterapeut (alltså så mycket expert man kan vara), och till henne kan man komma även utan remiss. Dessutom kostar det inte mer än vanligt fysioterapeutbesök (eller inget om man har frikort)

  2. Jag tror också mer på en lymfterapeut, vet flera som fått bra hjälp av en sådan för sina lymfödem.//Ullis

  3. Känner så för dig och din arm. Jag vet hur jobbigt jag själv haft det med benen. Att inte veta om man kommer hem i samma skor som man gick ut med för att fötterna blivit för stora. Att känna hur det spänner i underbenen så man är rädd att man ska få en propp. Och det där obehagliga livlösa utseendet och känslan som det blir i kroppsdelen. Kolla in svenska ödemförbundet http://www.svenskaodemforbundet.se/odem/rehabilitering/lymfologiskt/lymfterapi-kfo/
    När jag hade som mest besvär var Helena guru. Läs mer här https://vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2008/Nr-4-2008-4/Helena-masserar-bort-lymfodem/ Och som sagt Katreen Rötsch är utbildad terapeut direkt hos Dr Vodder http://www.vodderschool.com// och hon är bra. Fast det får du betala själv. Jag tror man behöver hitta personen som fungerar för en själv och som har ett ärligt intresse för metoden. Inte bara gått en 2-månaders påbyggnad kurs inom svensk sjukvård. Talar man samma språk som terapeuten? Vad har de för syn på kompressionsstrumpor? Vätskedrivande? Etc.
    Hoppas innerligt att du hittar det som passar dig, för det du genomlever är för jävligt. Och det behöver inte vara så. Det kan bli bättre! Och du är tillräckligt smart och ifrågasättande för att inte gå i de fallgropar jag gick ner mig i när jag började nysta i min situation. Det kommer att bli bra och du kommer att hitta rätt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *