öppna ögonen och begär ekofrukt & grönt

Märkligt känsla dagen efter valet. Nån sorts bakfyllekänsla. Liksom både glad och ledsen på samma gång.
Måste intala mig att 87 procent delar inte Sds åsikter. Låt oss verkligen stanna vid den siffran och jobba mot att höja den.

En gång i tiden kändes politik för mig, som något jag trodde på. Jag trodde på att politikerna, de folkvalda kunde göra skillnad. Jag trodde att min röst gjorde skillnad. Tilltro. Jag trodde på Palme. Jag tyckte han var så karismatisk. En stor man. En idealist. Han var för mig det som gjorde mig stolt. Åkte man utomlands visste alla alltid vem han var, fast de kanske hade svårt att säga exakt var Sverige låg rent geografiskt. Men Olof Palme, det visste man alltid.

Idag gick benen till Adolf Fredrik kyrka. Av sig själv. Plötsligt upptäckte jag att jag stod där vid hans grav.

Jag var inte ensam. Andra hade lagt rosor och någon hade gjort en pappersros med ett litet brev.

Hoppas det vänder nu. Hoppas empati blir större en egot. Jag lägger stor tilltro.

Nu poppar juicebarerna upp som svampar här i Stockholm och säkert överallt i Sverige. Alla vill haka på att vi tänker och vill äta mer grönt. Att juicing är hett kan väl knappast ha undgått någon.
Men att pimpla juice är inte detsamma med att vara hälsosam. 
Många vill så klart tjäna pengar på att du vill bli hälsosam.
Och ni vet ju att det alltid är bäst att äta ekologisk frukt och grönsaker.
Gynna de bönder som vigt sitt liv åt att odla biodynamiskt.
Det tänker jag göra.

Så kolla om juicebaren du handlar din juice på köper in ekologisk/kravmärkt frukt, eller om de faktiskt bara hakat på trenden och köper billig frukt/grönt som är besprutad och genmanipulerad. Vi är konsumenter och vi kan kräva att det ska vara ekologiska frukter och grönsaker i de drinkar vi betalar dyrt för. För ja, jag har nu gått till flera hajpade juicebarer och i efterhand förstått att de använder billigaste tänkbara frukten och grönsakerna. Blä.

Jag har inte så mycket koll på utanför Stockholm, så här får ni mina tips i Sthlm.
Och JA, lägg gärna till på listan om jag missat nåt bra ekohak. Och då menar jag eko hela vägen. För mig räcker det inte att de skriver ekologisk bulgur, så är salladen och allt annat inte det. För mig är det att luras.

Jag vet att Kallpressen använder enbart ekologiska grönsaker och frukt.
Jag vet att Curly Food och Rawfront som lagar rawfood/vegetatisk mat använder enbart ekofrukt/grönt.
Jag vet att på affären Eat, som är en ekologisk mattaffär, pressas juicen med ekofrukt och grönt.
Jag vet att hälsokosten Gryningen  bara säljer färdiglagad mat som är ekologisk.

Men det är det jag vet. Hjälp mig fylla på listan.
Låt oss göra en egen kravlista på juicebarer och restauranger/kafeer.

1 reaktion på ”öppna ögonen och begär ekofrukt & grönt”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *