sommarlov

Vilken sommar. Vilken fantastiskt sommar.
Och så denna märkliga egenskap. Tänk att man kan komma på sig själv med att längta efter regn och varje gång den tanken kommer upp. Ja, då läxar man upp sig själv; Nej, Karin så får man inte tänka. Var nu glad för värmen, det blir kallare och tristare och regnigt om några månader.
Så jag njuter, njuter av värmen, av sand under fötterna. Av jordgubbar och vattenmelon med fårost. Av gröna drinkar gjorda på mangold från Senneby.
Njuter av lata dagar framför teven, med en bok i handen, med en dagsfärsk tidning med lite skvaller och har jag ork går jag några promenadsteg till Lyckhems pensionat och dricker en kaffe eller äter en glass.
Långsamhet.
Har känt mig väldigt lat de här veckorna. Väldigt lat. Men det är nog precis vad jag behöver. Som en enda lång utandning.

Just nu har jag sommarlov.

 Maken smygfotograferar

Jag cyklar och cyklar och lille Pino följer med, han ligger i cykelkorgen och njuter av att öronen fladdrar i vinden

Eller så försöker han rulla sig torr i sanden

2 reaktioner på ”sommarlov”

  1. Blir glad av att du skriver så, läst alltför många bloggar mm. där det längtas efter hösten nu, nyss längtades det efter sol & värme..Kan känna nånstans, men är vi aldrig nöjda?! Jag älskar hösten, men längtar efter den nu, nej det gör jag inte, det är inte ens augusti än;) och jag njuter för fullt av sommaren. Just nu. Och en bra stund till. Visst vore en bris av lite svalka skönt, men jag klagar inte heller:) Jag kan dock längta lite efter regn (kortvarigt;) så att inte hela växtriket dör totalt. Som du skriver, tids nog sitter vi där & gnäller över regn & grådask. Jag är oxå lat denna sommar, så skönt att bara släppa alla "måsten", strunta i att det är lite skitigt hemma etc. Det är nyttigt med denna värme, för vi tvingas gå ner i varv & vila lite. Ha det fortsatt skönt, ser ljuvligt ut med Pino i cykelkorgen, blir så på att skaffa hund:) Kram Lan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *