allt vi gör, gör skillnad

Om man vill göra några förändringar så är verkligen Naturskyddsföreningen toppen på så många sätt. Bara det här: fem viktiga varor att byta ut till eko

Allt vi gör, gör skillnad. Så gör några medvetna val.

Ett medvetet val kan vara att: Bli medlem, eller ge bort en donation i julklapp, doppresent, födelsedagspresent, fars- & morsdagspresent. Ja, ni fattar.

Jag kanske ska bli miljöaktivist, finns det någon annan väg? 

LÄser just nu  ”Bön för Tjernobyl Krönika över framtiden” av Svetlana Aleksijevitj och jag kan stolt säga att det är min pappa, Hans Björkegrens översättning.

köp den här

Så här kan man läsa om boken: Tjernobyl. Ordet är synonymt med den stora kärnkraftsolyckan år 1986.
Men vad vet vi om människorna som upplevde katastrofen? Om dem som lever
med följderna? Eller om djuren? I tre år reste författaren Svetlana
Aleksijevitj runt i »Tjernobylvärlden« och intervjuade hundratals
människor. Resultatet blev en rad psykologiska porträtt och litte­rärt
bearbetade monologer, som tillsammans bildar »en krönika över
framtiden«. 

Det är en så viktig bok att läsa. Det blir så uppenbart, så oerhört viktigt att vi måste göra medvetna val. Att det som är nu, det du gör eller inte gör kan ha påverkan och inverkan, både positivt och i värsta fall negativt på framtiden för våra barn och barnbarn.

Men att våga, att åka till Tjernobyl och intervjua de som bor där krävde ett mod. Att liksom drivas av en vilja att berätta, öppna ögonen på oss som sitter hemma i soffan och zappar runt och liksom blivit lätt blase, inte orkar ta in mer.  Här  kan du hör Svetlana berätta. Hon har också legat på listan för tänkbara Nobelpristagare, kolla här

I Sverige har vi en svensk variant av Svetlana, denna orädda kvinna som bodde med pygmer i Kongo, och nu engagerar sig för samerna i vårt land och den så kallade lyckade gruvdriftens giftiga baksida.  Läs här
Jag har berättat om dokumentärfilmaren Linda Västrik förut, hon kom till Båstad för några år sedan och gick på yoga i två veckor. Hon är en så klok kvinna, hon är både kul, klok och har ett sånt jävlar anamma. Läs här om Linda

Mod. Modets ansikte, ja vad ska man säga, det verkar vara en kvinnas.

En liten film som gör en glad

1 reaktion på ”allt vi gör, gör skillnad”

  1. Tack Karin! Satt just och läste och kommenterade på en sida om gruvdrift om personer som engagerar sig i denna fråga. Fick frågan om att finna personer som engagerar sig tack för tipset ovan. Vet inte vad detta kallas men någonstans mellan flow och karma! Skall också läsa boken du tipsar om ovan! Tycker om att läsa när du nämner din far och förstår att du är stolt! Till sist vill jag säga att fast jag inte känner dig personligen så är du en viktig människa för mig och så tydligt för så många andra också! Följer dig och läser samt begrundar! Varmaste hälsningen från A.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *