våga ifrågasätt

Är det inte dags att sjukvården börjar samarbeta med den komplementära vården? Är inte en artikel som denna i dagens Expressen tillräcklig nog för att starta ett sådant samarbete? 140 000 kvinnor, varför känns det alltid som att det är kvinnorna som utsätts för såna här saker? I alla fall är det
140 000 kvinnor i Sverige som äter blodtrycksmedicin och som det nu visar sig i en amerikansk studie kan ge cancer.
Så läser jag det här, att just ett av de läkemedel de hittat i Stockholms kranvatten är just blodtrycksnedsättande läkemedel. Ser ni kopplingen. Köp vattenrenare! Här har jag skrivit om det tidigare. Ni som läser min blogg får ett bra erbjudande på vattenrenare.

Jag blir så bedrövad, ledsen, men egentligen jag är inte förvånad. Å, vad jag önskar att folk vågade ifrågasätta läkemedel och framförallt öppnade ögonen för de biverkningar som kan komma med läkemedel. Att vi i många fall faktiskt är försökskaniner för en medicin som man faktiskt inte testat tillräckligt länge. Din kropp och din hälsa, ta den på allvar. Våga ifrågasätt läkaren, känner du det minsta tvekan, gå på den känslan. Be om second opinion. Man har rätt till det. Jag kan fortfarande reta upp mig på den dumma hjärtläkaren på Karolinska som efter en kvart med mig, verkligen inte längre tid, skrev ut recept på både betablockerare och en annan, undra om det inte var för blodtrycket. Jag kommer ihåg att han sa att jag hade normalt blodtryck. Vilket är fel om han tittat ordentligt i mina papper. Jag har lågt blodtryck, men om jag blir arg rusar det upp till normal. Arg, rädd och oroad och om man möter en arrogant machodoktor som säger; Nu tar du det här punkt slut. Ja, nog lär blodtrycket gå upp lite. Eller vad säger ni?
Igår var min bror i djuraffären, han skulle köpa ett halsband till sin hund. Då passade han på att kolla upp vad som fanns mot fästingar. Det visade sig att de säljer ett B-vitaminpulver, som visat sig vara bra mot just det. Det där är så märkligt, för jag hade precis uttalat att det är så konstigt att jag inte fått en enda fästing, ta i trä. Jag har liksom tänkt att det kanske är för att jag är så full av gamla läkemedelsrester sedan cellgiftsbehandlingen. Men så kom jag på att jag ju äter tillskott av B-vitamin. Tänk om det är så enkelt?

 Vi slet ner det gamla orangeriet som var helt förmultnat och byggde en liten altan under tak. Meningen är att det ska byggas en större altan bredvid. När yogaeleverna var här för vårt retreat byggde vi upp en liten Indialounge där. Så att de soliga dagar kunde sitta där och mumsa på maten.

Igår bytte loungen utseende. Ray bytte ut allt och satte dit sina fåtöljer som vi hittade i Båstad för några år sedan. Blev också mysigt.

 Den här blomman är min favorit just nu. Kattsvans. Längtar efter katt. Undra hur Pino skulle ta emot en liten kattunge?

1 reaktion på ”våga ifrågasätt”

  1. Jag har också fått nog av sjukvården. Jag hatar vacciner, men att inte bli trodd när jag förklarar att mitt barn har fått eksem och allergier av vaccinet det är värre. Vi har behandlat med cortison salvor i ett år, utan förbättring. Tills jag fick nog. Nu satsar vi på homeopati och det ser ut att fungera. Men med en risk för att bli utskrivna från den vanliga sjukvården om de får veta att vi går vid en homeopat!!! Varför kan de inte arbeta med varandra och inte mot!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *