jag är ett unikum

Bildtext: Blev så glad av den här bilden på mig som det lejon jag är. Seså, nu jag legat och slickat mina sår ett tag, nu är jag snart redo för savannens jakt. Huka sig för snart kommer jag rusande. Vårruset!

Jag är ett unikum. Helt enkelt FA,FA,fantastisk. Jag ska snart berätta varför.
Den här veckan har varit sjukt intensiv. Min cancerrehabilitering är ett jobb, helt klart är det så. Jag springer på KS varenda dag, strålning på morgonen, blodprov, läkarbesök och sjukgymastik.

Min Vecka:

Måndag:
9-10 Strålning
11 Kurator
13-14 InfoMöte med Sjukgymast/lymfexpert
14 InfoMöte med Amazona (bröstcancerförening)
15-16 Sjukgymastik

Tisdag
9-10 Strålning

Onsdag
7.30-8.30 Strålning
8.30 Blodprovstagning
9-10 Sjukgympa
10.30 Onkologen
11 Blodprovstagning

Torsdag
7.30-8.30 Strålning
14-14.30 STrålning
15 Herceptin

Fredag
8-9 Strålning
10-11 Sjukgympa

Ni ser fullt schema. Men jag är så inihelskotta glad. Svävar på moln. Min onkolog var också så glad när vi träffades igår. Trots mitt ursprungsläge. Jag hade en aggressiv cancerform. Om man googlar på inflammatorisk bröstcancer är det inte någon rolig läsning. Men testerna de tog i det bortopererade bröstet och som de haft konferans om, visade inga spår av cancer. Därav min rubrik. Det var bara bindväv i det som togs bort. Förstår ni vad underbart?!

Bilden: Det här är bilden på min ”byst” och strålningsområdet. Det rosa är området med mitt bortoperade bröst, det som ska strålas. Men ser ni vingarna? Haha, jag har vingar.

Så egentligen kan jag slå mig för bröstet redan nu. Allt jag gör nu är i förebyggande syfte. Att cancern inte ska komma tillbaka. Det är helt fantastiskt. Cellgifterna och herceptinet har hjälpt till att få bort cancern. Men jag är också helt säker på att mitt sätt att leva. Hur jag la om min kost, alla tillägg jag gjort. Att jag yogat, tränat, andats ordentligt. Sovit, valt bort sånt som jag inte behöver i  mitt liv. Sett om mitt hus. Allt det. Summasumarum, har gjort mig frisk. Är inte det helt ”fucking fantastic”.

På riktigt kan jag säga: Det blir en strålande jul. Cancerhumor.

17 reaktioner på ”jag är ett unikum”

 1. Lena Attling

  Ååh! jag ryser av glädje när jag läser…..
  Holy macaroony vad fantastiskt underbart!!

  Visst har jag varit orolig och bekymrad men också viss om att allt skulle gå bra.
  Du har gjort rätt och varit rädd om dig.
  Det betyder mycket. Jag vet inte hur mycket kost, yoga och en fighting spirit spelar in för att bli fri och frisk från den jävliga sjukdomen.
  Men motsatsen…..ja du fattar. Det är ingen hit!

  En riktigt GOD, KÄRLEKSFULL och FRISK JUL ÖNSKAR JAG DIG OCH DINA NÄRMASTE.

  Love Peace & Understanding

  Kram
  Lena

 2. Det är verkligen fuckingtastic i kvadrat! Roligt och underbart för dig o din familj.
  "Må du leva väl må bra och få vara lycklig"
  Ha en fin julhelg! /Ewa

 3. Härligt! Underbar julklapp, njut nu av allt och tänk så fantastiskt att man själv kan påverka sjukdomen genomm sina val. Som boken Livsstilmo cancer! Underbart, forsätt göra goda val och så glada sina närmaste måste vara.

 4. Läser din blogg varje vecka.Du skriver om något som vi alla är så rädda för.Helt omöjligt att sätta sig in i om man inte varit där du är. Skönt att det känns som du är på rätt väg.Har själv brottats med ett jobbigt hjärta ,men kan inte jämföras med din resa. Många kramar från mig till dig.Kram Mari.

 5. Det är ju fantastiskt! Fortsätt att andas och ha en riktigt god jul, det är du verkligen värd! Stor kram Camilla

 6. Underbart och härligt att läsa, som bcsyster så vet man…detta är bästa julklappen…Njut av besked och livet!!
  Kram L

 7. Underbart!!!! Ha en fin jul! Och nu finns ju din Knip-bok att förboka! En julklapp till mig själv. Kramar Linda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *