tips på julklappar

Första advent. Utanför fönstret är det vitt. Hur vacker kan en första advent vara? Den vackra vita snön som glimrar i solen. Ska alldeles snart yoga. Vi är i huset på Björkö. Huset mittemot har fått nya ägare. Det var det hus vi tittade på först, men så blev det det här istället. Det är ett par från Stockholm som köpt det. De ska bo i sitt hus på vardagarna och i Stockholm på helgerna. Lite så som jag skulle vilja ha det, att kunna sitta härute och skriva. Jobba med projekt, och så åka in till stan när man får lappsjuka. Det är hursom väldigt skönt att det lyser i fönstrena i huset mittemot.

Nu snart nalkas julen. Helt fräckt tänker jag tipsa om mina böcker och dvder, att de är alldeles ypperliga julklappar, dessutom stöttar ni en cancersjuk författande yogalärare och det är ju inte fy skam… Så slipper jag lägga in reklamannonser här på bloggen. Jag har svårt att ta det steget. Jag vill kunna välja vem jag ska göra reklam för och det kan man inte, om man till exempel använder sig av googleannonser. Jag vill bara göra reklam för sånt jag tror på och JA, jag blir kontaktad av olika företag och personer som vill att jag ska testa deras saker, eller lägga upp reklam på min blogg. Men jag tackar nej till att lägga upp deras reklamfilmer här på bloggen. Här vill jag bara göra reklam för sånt som ligger i linje med vad jag tror på. Stötta andra som jobbar smått och försöker ta sig fram. Men jag kan inte vara hur stolt som helst, jag måste ju också få inkomster, försörja mig.

Så här kommer tips på julklappar. Det är bara att klicka på namnet, så länkas ni vidare till en köpsajt.

FÖRST NÅGRA AV MINA BÖCKER:

Yoga Erotica Den här boken kan du ge till din singelkompis, eller till paret som kan behöva lite nytändning. Eller en bra bröllopspresent. Med hjälp av en gullig kompis, gav jag den här boken och mina gravidyogadvder till prinsessan Viktoria. Hoppas de kom fram och att de används för jag tycker att Viktoria och Daniel är ett gulligt par.
Eller så köper du boken till dig själv?! Den här boken kom ut 2011.

Och om man vill göra presenten lite sexigare, lägg dit lite Love från Moonsun. Vid det här laget vet ni att jag älskar Moonsun och deras produkter. Just nu vurmar jag mycket för glidmedlet Love, eftersom det är som ett kinderägg, dvs det har många överaskningar. För det första är det ett glidmedel, så det hottar och hettar upp sexlivet. För det andra är det toppen att använda som extra näring på håret, ögonfransarna och ögonbrynen om man vill ha starkare och finare hår. Och för det tredje är det tydligen toppen att smörja ärr med. 

Yoga för kvinnor En bok som passar kvinnor i alla åldrar. En fin present att ge din syster, din väninna, din svägerska, svärmor eller varför inte ditt barns skolfröken? Den här boken kom ut 2008.

 Min första yogabok. När jag skrev den var det viktigt att visa på att alla kan yoga och eftersom jag är kvinna ville jag skriva en bok för oss kvinnor. Tar upp mens, graviditet, pms, klimakteriet, att åldras med yoga. Boken har med kvinnor i alla åldrar och kvinnor av flera nationaliteter. Trodde aldrig att jag skulle behöva skriva det, men för mig har det alltid varit självklart att alla ska få plats och uttrymme och hade aldrig tänkt på att det tänket var något man skulle ta kredd för. En självklarhet tycker jag. Ungefär som att in bok Yogaerotica också riktar sig till homosexuella par. Självklara grejer.

Yoga for women En bra present till en engelsktalande väninna. Den amerikanska översättningen av boken Yoga för kvinnor. En väldigt bra översättning tycker jag. Det är svårt att översätta, men den här översättningen skulle kunna vara jag, fast på engelska. Det tackar jag väldans för.

Det finns en finsk översättning, som jag tyvärr inte hittar i detta nu.

Yoga för livet En perfekt present till en snart 40 årig kvinna, eller en kvinna som är just 40plus. Det här är min mest sålda bok, kanske för att den är riktad till oss kvinnor i 40års åldern. Upplagan fick tryckas upp i en andra utgåva, det är inte alldeles vanligt för yogaböcker. Men gladde mig väldigt.

Vad är det som händer – från ficka till kvinna
Mina första böcker skrev jag för ett lättläst förlag. Man skriver på ett speciellt sätt när man skriver lättläst. Enkelt och väldigt okrångligt. Jag är glad att jag lärt mig det sättet att skriva på. Jag skrev tre böcker för LL-förlaget; ”Kompisen”, Pommac & P-piller” och den här boken. Lättlästa böcker riktar sig till människor som har svårt att läsa ”vanliga” böcker, personer som kan behöva just mer lättläst litteratur som invandrare, personer med någon form av handikapp som syn&talsvårigheter till exempel. Den här är den jag är mest stolt över. Den är fin. Jag skrev den när jag försökte förstå hur det var att gå från flicka till kvinna. När man hamnar i puberteten, landet mellan flickan och kvinna. För att kunna skriva boken, hade jag en gång i veckan i ett halvår samtal med en tjejgrupp på högstadieskola i Stockholm. Den här boken är sprungen ur de samtalen.

OSSÅ MINA DVDER:
2010 kom dvd-serien yogaliv. Det här är en toppenpresent till någon som vill börja med yoga och som kanske vill starta lite hemma på kammaren. För ibland kan det vara tufft att ta sig till en yogastudio, då kan man med de här dvderna förbereda sig lite. Utgången för yogapassen är hathayoga och de riktar sig till nybörjare. 
BARNYOGA
Barnyoga Funkar bra för barn från 5-6 år upp till 9-10. Barnen på bilden är mina favoritsmåttingar. Ray, som är mitt bonusbar och Ines som jag är moster till. Följ med dem när de yogar med mig. Barnyoga är bra, det lugnar ner små vildingar. Men kan så klart också ge dem mer energi om det är vad de behöver.
Tonårsyoga Att vara Tonåring är inte alldeles enkelt. Det är stressigt med allt pluggande och betygshetsen är en jobbig vardag för tonåringar. Att sträcka och stärka upp sin växande kropp är bra för tonårstjejer. Här kan du yoga med Susanna och Mimi. 
TONÅRSYOGA
Gravidyoga Många hittar yogan med hjälp av gravidyoga, för yoga är ett alldeles fenomenalt verktyg under din graviditet. Har du en vän, släkting eller kanske arbetskamrat, så är gravidyogaserien en alldeles förträfflig julklapp. 
GRAVIDYOGA
I den här dvden får man tips inför förlossningen, man vet ju aldrig hur förlossningen blir. Men det kan ändå vara bra att förbereda sig.
FÖRBEREDANDE INFÖR FÖRLOSSNINGEN
Den här dvdn passar från första dagen man blivit mamma. Här finns träningstips från vecka 0, ja, för man kan börja träna samma dag som man fött sin bebis. Knipträna så klart! och ända fram till vecka 16.
MAMMAYOGA
Riktar sig till kvinnor i 40plus åldern. Här får du lite rynkyogatips också.
40PLUSYOGA
Lugn och ro-yoga Till den som behöver komma till ro och som kanske har svårt att sova. En perfekt present till någon som har stressigt på jobbet, eller stressigt och jobbigt i livet och som behöver ta det lite lugnt, men som kan behöva hjälp för att ta det lite lugnare.
LUGN&ROYOGA

Jag har sagt det många gånger. Yoga är ett perfekt redskap att åldras med, och även fast jag är sjuk i cancer, så är yoga en bra investering, som en pensionsförsäkring. Och ofta tänker jag, hur hade jag klarat den här resan utan yogan? 
ATT ÅLDRAS MED YOGA
Hormonyoga Jag kan skriva under på att hormonyoga behövs. För uj, vad jag varit hormonstinn genom åren. Det här är en toppenpresent till någon som har det jobbigt med sin mens, pms och sin menopaus.
HORMONYOGA
Ibland behöver man extraenergi. Den här passar perfekt för den som klagar på att ha tappat just sin energi. Du  vet när man vaknar på morgonen och känner sig allt annat än utvilad.
ENERGIYOGA
Yoga för rygg och nacke Hur många känner man inte som klagar på att ha ont i rygg och nacke? Yoga är toppen mot sånna problem.
YOGA FÖR RYGG OCH NACKE
OCH vi får inte glömma ashtangayogaserien: 
ashtangayoga dvder Här kan du som vill göra en mer fysisk form av yoga, nämligen Ashtangayoga, hitta dvder från allra första början. Har du aldrig gjort ashtangayoga, börja med introduktion. Sedan när du vill gå vidare tar du den för nybörjare och när du fått schvung på det, är det dags för fortsättningsdvdn. Den här serien gjordes 2003 och här yogar du med mig och med Viveka Blom Nygren som lärare.
Ge dig själv, eller någon du tycker om en yogisk julklapp.

3 reaktioner på ”tips på julklappar”

 1. Hej!

  Jag följer din blogg och imponeras av din styrka! 🙂

  Jag hamnade på bloggen när jag köpte (ytterligare) två av dina yoga-dvder: lugn och ro och att åldras (julklapp). Jag körde tidigare gravidyogan varje dag under min graviditet och jag tror verkligen att den var en betydande del av den fina och lugna förlossning jag fick. Tack!

  Styrkekramar till dig!

 2. Jag älskar dina yoga DVDer och jag har 4 st till mig och en till mina barn. För första gången känns det på riktigt när jag gör ett pass till en DVD. Dit tal om andningen gav mig en aha-upplevelse. Tänker mycket på dig Karin! Fin första advent!

 3. Karin!
  Jag "lärde känna dig" i mina föräldrars källare, där jag stängde in mig i ett rum tillsammans med din och Vivekas introduktionsdvd för flera år sedan. Du inspirerar mig massor. Jag hade aldrig testat yoga förut men tillbringade varje kväll i flera veckor tillsammans med er. Det var så roligt att se hur jag blev bättre, mådde bättre och lärde mig att vara fokuserad och koncentrerad. Yoga med er lärde mig att det är viktigare hur man mår och hur man har det, än att sträva efter saker som skulle göra livet bättre och lättare. Jag har sedan dess följt dig och ditt liv genom din blogg. Nu följer jag din otroliga resa och ser hur otroligt stark du är. Jag är så imponerad av Dig och din styrka, Karin. Ser fram emot att få fortsätta följa dig och ditt starka kämpande och hoppas att jag någon gång ska få yoga för dig.
  Tack för allt du gjort för mig, utan att ens veta om det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *