gårdagen i bilder

Igår gjorde jag fjärde cellgiftsbehandlingen och fick nya preparat. Började med Herceptin. Jag ska få 17 herceptinbehandlingar under ett års tid. Och så tog jag cellgiftet taxotere för första gången. Nu sitter jag bara och väntar på biverkningarna. Jag är hög på kortisonet, känner att jag är trött men kan inte sova. Helt knarkig helt enkelt. Kände av att händerna och fötterna svullnade. Det är tydligen vanligt. Inte så kul dock. Och så mejlade en tjej som inte fått kylvantar och kylstrumpor vid sin taxotere-behandling vilket resulterade i gula naglar och hon har det fortfarande. Sånt är ju inte så kul.

Det var slut på kylstrumporna så jag fick klämma in mina fötter i kylvantar. Tyckte nästan att jag såg ut som en sjöjungfru med mina fossingar. Men min kompis Hillevi tyckte jag såg ut som en tomte. Haha, det gör jag faktiskt. Snälla, kan ni inte tipsa mig om fina huvudbonader som skulle kunna passa mig. Jag är inte en peruktjej har jag förstått. 

Har gått första ronden. Nu är det bara två cellgiftsbehandlingar, men 16 herceptin behandlingar. Men jag är på väg. Jag är på väg.

Det är ganska kallt att ha de här isgrejerna på händer och fötter i en hel timme. Så lång tid tar taxotere-behandlingen. Herceptinet tog en och halv timme och så var jag tvungen att stanna kvar för uppsikt i fyra timmar.

Men jag hade A room with a view, å det är inte fy skam.
Vaknade halv tre i natt, idag tar jag sista kuren av kortison. Vill verkligen slippa det. Jag älskar att sova, vem gör inte det? Och det tar på kropp och psyke att vakna så tidigt. Mina tider blir så olika resten av familjens. Jag är pigg när se sover och vill sova när de vill ha myskväll.
 Ser att mina kinder svullnat, att jag fått de där kortisonpåsarna i ansiktet. Som små kaninkinder. Hoppas de försvinner när allt är över. Glömde skriva en vanlig biverkning. Det är att man får ovanligt torra händer och fötter, Att man kan fjälla, att huden är så tunn. Och att det är viktigt att smörja in dem. Så jag sov med min fotbehandling som jag gör då och då, ja, ganska sällan. Men som jag nu ska göra flera gånger i veckan. Det är att man smörjer in fötterna med olja, trär små plastpåsar på fötterna och sen ett par strumpor ovanpå det. Annars glider gärna plastpåsarna av. I natt sov jag med påsarna och nu är fötterna bebislena. Det är viktigt med en bra olja. Jag brukar ta mandelolja. Du kan också värma lite sesamolja och smörja in fötterna. Det är ju lite extra mysigt.