gårdagen i bilder

Igår gjorde jag fjärde cellgiftsbehandlingen och fick nya preparat. Började med Herceptin. Jag ska få 17 herceptinbehandlingar under ett års tid. Och så tog jag cellgiftet taxotere för första gången. Nu sitter jag bara och väntar på biverkningarna. Jag är hög på kortisonet, känner att jag är trött men kan inte sova. Helt knarkig helt enkelt. Kände av att händerna och fötterna svullnade. Det är tydligen vanligt. Inte så kul dock. Och så mejlade en tjej som inte fått kylvantar och kylstrumpor vid sin taxotere-behandling vilket resulterade i gula naglar och hon har det fortfarande. Sånt är ju inte så kul.

Det var slut på kylstrumporna så jag fick klämma in mina fötter i kylvantar. Tyckte nästan att jag såg ut som en sjöjungfru med mina fossingar. Men min kompis Hillevi tyckte jag såg ut som en tomte. Haha, det gör jag faktiskt. Snälla, kan ni inte tipsa mig om fina huvudbonader som skulle kunna passa mig. Jag är inte en peruktjej har jag förstått. 

Har gått första ronden. Nu är det bara två cellgiftsbehandlingar, men 16 herceptin behandlingar. Men jag är på väg. Jag är på väg.

Det är ganska kallt att ha de här isgrejerna på händer och fötter i en hel timme. Så lång tid tar taxotere-behandlingen. Herceptinet tog en och halv timme och så var jag tvungen att stanna kvar för uppsikt i fyra timmar.

Men jag hade A room with a view, å det är inte fy skam.
Vaknade halv tre i natt, idag tar jag sista kuren av kortison. Vill verkligen slippa det. Jag älskar att sova, vem gör inte det? Och det tar på kropp och psyke att vakna så tidigt. Mina tider blir så olika resten av familjens. Jag är pigg när se sover och vill sova när de vill ha myskväll.
 Ser att mina kinder svullnat, att jag fått de där kortisonpåsarna i ansiktet. Som små kaninkinder. Hoppas de försvinner när allt är över. Glömde skriva en vanlig biverkning. Det är att man får ovanligt torra händer och fötter, Att man kan fjälla, att huden är så tunn. Och att det är viktigt att smörja in dem. Så jag sov med min fotbehandling som jag gör då och då, ja, ganska sällan. Men som jag nu ska göra flera gånger i veckan. Det är att man smörjer in fötterna med olja, trär små plastpåsar på fötterna och sen ett par strumpor ovanpå det. Annars glider gärna plastpåsarna av. I natt sov jag med påsarna och nu är fötterna bebislena. Det är viktigt med en bra olja. Jag brukar ta mandelolja. Du kan också värma lite sesamolja och smörja in fötterna. Det är ju lite extra mysigt.

8 reaktioner på ”gårdagen i bilder”

  1. Kollade buffar på hemsidan och de var otroligt fina så jag funderar på att köpa en trots att jag har allt hår kvar!

   ninni

  2. Karin. Du berör mig verkligen med dina beskrivande ord i texter. Undrar var du får all din energi ifrån att orka dela med dig av din tuffa vardag. Så starkt! Själv är jag drabbad o väntar på mastektomi på måndag. Är livrädd o min kropp är fylld av ångest , själslig olidlig värk o förtvivlan. Men detta ska vi fixa, tro mig. Vi är starkare än vi tror o tillsammans med våra nära o kära som stöttar får vi orken o viljan. Vill också säga att du ser så fin o fräsch ut. Styrkekramar från en 40 årig småbarnsmamma från helsingborg

 1. En pösig keps skulle du vara fin i tror jag, brukar finnas i garnkvalitet så de är mjuka men sitter bra på huvudet o man kan justera pöset sas.
  Kram o bra kämpat Karin/ fr Anna Fringel

 2. Tack för att du berättar hur du smörjer in dina fötter. Det där ska jag prova!

  Styrkekramar
  ninni

 3. Sjalar är otroligt vackert, och de finns ju i så många utföranden o olika sätt att knyta, och man kan ju kombinera ett par olika sjalar tillsammans tom:)

 4. Även om du inte skulle vara åfäng så ser du urfräsch ut. Snygg i mössa , vältränad kropp och rosiga kinder. Tror att människor antingen bekämpar aktivt eller bara skjuter ifrån sig sina diagnoser. Det förstnämnda är ur läkningssympunkt bättre!
  Ta tag i det, kämpa, positivera bort "skiten". Det verkar du göra på ett strålande sätt.Du bjuder mycket på dig själv och det är tror jag din livsventil.
  Det kommer att göra dig till en överlevare.
  Njut av Björkö.

  Skitbra !

  Eva

 5. Ja fötterna behöver extra omtanke som bär oss varje dag. 🙂 Jag brukar också smörja och trä ett par mysiga strumpor utanpå medan det går in i huden. Även bra för mina naglar och nagelband.

  Ber en bön att du ska slippa jobbiga biverkningar nu! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *