solglasögonen är min bästa vän – just nu

DAGSFORM: Orolig natt. Vaknar alltid vid fyra, jättetörstig och måste dricka en massa, sen vaknade jag varje halvtimme för att dricka vatten, tills jag gick upp vid halv sju och yogade. Kände mig lite starkare i morse.

Idag fick jag träffa min läkare Elisabeth Lidbrink igen och vi gick igenom hur min första cellgiftsbehandling varit . Hon är så bra, så bra. Empatisk och på riktigt, och på allvar känns det som att hon och de andra på Radiumhemmet ser till mitt bästa. Min cellgiftsbehandling kommer att sänkas till 75 procent, vilket gör att jag kanske kommer att slippa alla de här biverkningarna som jag hade på min första. Jag hoppas verkligen att jag slipper åka in till Helsingborgs lasarett med rekordlåga värden igen. Utan att jag faktiskt kan få njuta av min sista sommar i Båstad och också min sista sommar med yogastudio i Båstad. Jag vill njuta av ljumma kvällar, gå promenader med Pino i skogen på åsen, bokskogen som jag älskar att promenera i. Jag vill njuta av den här sommaren, som jag tycker haft helt underbart väder.

 Jag vet att ni andra tycker, Fy och blä för den här skitsommaren och det är faktiskt första gången jag känt; AH, vad härligt med regn! Men jag får inte sola för huden blir så känslig av cellgifterna. Jag vet jag är fullständigt egoistisk när jag säger; Tack (Gud) för den här regniga sommaren.
Efter blodprovstagning och läkarbesök åkte jag och Ray ner  på stan och åt lunch och tittade i affärer. Jag hade mina stora solglasögon på hela tiden. Det känns så skönt, för man kan verkligen gömma sig bakom solglasögon. Nu förstår jag varför kända människor gärna har mössor, kepsar och olika huvudbonader och storastora solglasögon. Man vill vara ifred, man upplever det som att man inte syns. Var också väldigt härligt att få njuta av ett ganska folktomt sommarStockholm. I morgon får jag min andra cellgiftsbehandling, håll tummarna för att den dödar cancerceller, men ändå är ganska skonsam mot det friska i mig.

Solglasögon måste vara en cancerpatients bästaste vän. 

6 reaktioner på ”solglasögonen är min bästa vän – just nu”

 1. Hej Karin!
  Tack för att du skriver och delar med dig av det du går igenom. Det väcker många tankar och känslor och jag tycker det är fantastiskt att du "ger" det här till alla oss anonyma som inte känner dig, men ändå tänker på dig och i någon liten mån går igenom det här tillsammans med dig, genom inlevelse tack vare dina fina, självutlämnande texter.
  Du är fantastiskt snygg med kort hår! Vilken fin huvudform som dolde sig därunder håret.
  kramar från din läsare
  Maria

 2. Håller helt m Maria ovan…hur snygg som helst!!! Jag sänder så mkt kärlek o ljus jag bara kan f att styrka inför din behandling imorgon o m hopp om att du ska få må bättre eft denna behandling. Kärlekskramar

 3. Karin söta rara Karin, fin som alltid, även med väldigt kort hår <3
  Håller alla tummar för att biverkningarna blir lite mildare utan att för den sakens skulle inte ta kål på cancern. Tänker på dig varje dag, massa love o kramar från mig/ Anna Fringel

 4. Vad glad jag blir att höra att du fått underbara, proffessionella och mänskliga Elisabeth Lidbrink som din läkare! Hon är bara BÄST Karin! Jag hade henne och hon bryr sig och kan sin sak. Hälsa gärna från mig om du orkar och kommer ihåg. Glöm inte att höra av dig närhelst du behöver det, orkar,har lust! Kramar Tina peldan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *