coconut water

Kokosnötsvatten, sägs vara så näringsrikt, som en dryck från Gud. Bra mot svamp i magen, bra för ämnesomsättningen, bra mot infektioner, jag skulle kunna skriva en lång lista på allt som det är bra för. Men det känns faktiskt väldigt fräscht och nyttigt när man dricker det.
Jag lärde mig dricka coconut water första gången jag var i Indien och spenderade ett par veckor på ett ayurvediskt retreat. Efter varje behandling fick man sitta ner i en skönt stol för att ta det lugnt och dricka vattnet från en grön kokosnöt. Det är viktigt, kokosnöten är grön och det är inte mjölken den vita man dricker, utan den yngre saften, som är mer vattnig och mer genomskinlig.
Sedan jag var i Indien första gången dricker jag kokosnötsvattnet ofta och gärna, som när man ligger på stranden i Indien. Då brukar kvinnorna som säljer frukt där också gärna ha med sig kokosnötter.
Utanför shalan i Mysore så finns en man som fattat att yogisar gärna dricker en kokosnöt efter sin träning. Han står där varje dag med en massa kokosnötter, som vi snabbt dricker slut.
Så idag efter att jag varit och fikat med en kompis gick jag förbi Taj Mahal på hemvägen. Ligger på Kammakargatan och titta de hade coconutwater, nästan som färsk.
På Taj Mahal hittar du också en massa andra härliga prylar, som ingefärspulver och senapsolja.

1 reaktion på ”coconut water”

  1. Hejsan!
    Du skriver att du varit på ett ayurvediskt retreat. Ska själva åka till nästa höst. Vart var du? Kan du rekommendera det?
    Har precis hittat till din blogg. Har inte läst allt ännu, men berörs av det du skriver. Kämpa kämpa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *