meningen med livet – Cecilia

Namn:Cecilia Ylvén

Ålder: 39
Yrke: Kriminalvården, Jur Kand.
Familj: Mamma, pappa, syster, bror samt katterna Fjant och Fizen.
Bor: I lägenhet i en närförort söder om Stockholm tillsammans med mina två älskade ”luddklumpar”

Vad är meningen med livet?

– Livet är en upptäcksfärd och en resa med såväl dolda som planerade destinationer. Jag tror att meningen med livet är att uppleva, men också att hitta de platser och de relationer som ger lycka och tillfredställelse. Åt andra hållet så kan man säga att livet handlar om att välja bort sådant som inte tillför något eller som ger en känsla av sorg och otillräcklighet. Men jag tror ändå att man måste uppleva allt för att kunna se skillnaden. Idag har vi så många intryck och möjligheter omkring oss att det är svårt att hitta den egna känslan. Att kunna svara på frågan ”vad gör mig lycklig”, är inte alltid lätt i dagens samhälle när vi ständigt matas med information och andra människors sanningar. Men jag tror ändå att själva essensen är att gå tillbaka till det vi är och våga lyssna på vårat eget hjärtas röst.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?

– Det är jag, även om det då och då finns tider när jag önskar att vissa saker sett annorlunda ut och att jag agerat annorlunda. Men förr eller senare så har det alltid kommit ett ”kvitto” på varför vissa saker har skett och att det visat sig att allting utvecklat sig precis i den riktning som det ska. Om jag tittar tillbaka och säger att ”tänk om jag bara”, så leder det inte till något annat än att jag blir ledsen och besviken för att jag inte gjort vissa saker tidigare, vilket inte är speciellt konstruktivt. Jag vet ju faktiskt inte ifall saker och ting skulle ha blivit bättre i alla fall.

Vilken är din livsfilosofi?

Känns det bra- är det bra. När magkänslan känns bra och en handlig gör mig glad och lycklig så är det bra för mig. Punkt slut. Många gånger har jag gjort saker för att jag trott att det ska vara på ett visst sätt och inte för att jag velat och det har många gånger gett en bitter eftersmak. Jag försöker i mesta möjliga mån att vara så pass sann mot mig själv att jag inte gör saker som känns fel eller som jag helt enkelt inte vill. En klok person sa till mig en gång ”att älska är att säga nej”. Det kanske låter konstigt men att göra något som du inte kan stå för, som känns fel och påtvingat är inte en speciellt kärleksfull handling vare sig mot dig själv eller personen som du gör det för. Och det känns inte bra vare sig att ge eller få en sådan handling.

Om du skulle ge en ung tjej ett råd, utifrån din egen erfarenhet av livet vad skulle det vara?

– Våga lyssna till ditt eget hjärta och följ det. Livet är fullt av människor som kommer att förespråka att just deras livsplan och beslut är de bästa och det kan vara både pressande och förvirrande. Så behöver inte vara fallet för dig, vi är alla olika, vi utforskar olika vägar i livet och det är precis så det ska vara enligt mig. Det är viktigt att våga lyssna inåt och känna efter – vad vill jag? Drömmar är sköra så våga följa just din dröm, våga försöka. Tro på dig själv, för du kan mycket mer än vad du själv förstår. Du är unik i ditt slag så tillåt dig själv att vara det. Se till att ha så kul du bara kan, ett gott skratt sätter guldkant på tillvaron.

1 reaktion på ”meningen med livet – Cecilia”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *