Meningen med livet – Elin

Namn: Elin Pettersson

Ålder: Det finns ingen ålder, bara mer eller mindre livserfarenheter.
(25 år)

Yrke: Student

Civilstånd / familj: Solo / Världens finaste (både två-och fyrbenta)

Bor: Värnamo

Vad är meningen med livet?– Det är att må bra! Jag har funderat så mycket på meningen med livet att jag nästan blev lite besviken när jag gång på gång kom fram till att det  ”bara” måste vara att vi ska må bra och vara lyckliga. Jag har alltid  förväntat mig att hitta en djup existentiell förklaring som skulle vända upp och ner på hela min tillvaro. Men nej, det jag kom fram till var: Gör mer av det som får dig att må bra och gör mindre av det som får dig att må dåligt.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?– Jag har lärt mig att livet inte bara är någonting som händer mig utan att det faktiskt är en pågående process som jag skapar i varje ögonblick oavsett om jag är medveten om det eller ej. Jag har därför
alltid gjort det bästa jag förmått utifrån de kunskaper och förutsättningar som jag haft. Allt kanske inte har en mening just när det sker, men allt får i alla fall en mening i efterhand!

Vilken är din livsfilosofi?– Balans. I alla avseenden. Det är balansen mellan gas och broms som  avgör hur behaglig resan genom livet blir. Och att vara snäll mot sig  själv. Det är så lätt att glömma eller prioritera bort sig själv.

Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din  egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?– Det är samma råd som jag ger till mig själv hela tiden. Att inte fly ifrån sin rädsla utan att våga stanna upp och vända och vrida lite på det som skrämmer en. Vi bär alla på så mycket rädsla och vi är så drivna av den. Rädsla för att inte räcka till, för att inte vara  tillräckligt framgångsrika eller snygga, för att inte uppfylla de  krav som vi har på oss själva eller som vi känner att andra ställer på oss. Istället för att dras med i den nedåtgående spiralen måste  man vända på den och i stället vara snäll och uppmuntrande mot sig själv. Och framför allt ha överseende med sig själv, och sina så
kallade fel och brister. ”Jag behöver inte prestera för att existera. Jag har ett värde i att bara finns till!” Det är ett skönt mantra att upprepa när självföraktets kyliga vindar nyper en i kinderna.

1 reaktion på ”Meningen med livet – Elin”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *