Mira 20

 Min älskade dotter MiraStina fyller 20 år idag. Det är stort. Jag förvägsfirade henne lite igår. Hon fick välja lunchrestaurang. Det blev Roppongi på tegelbacken. Och bara det sätter igång minnen, för vi gick jämt på lilla Roppongi vid Fridhemsplan. Ett litet hål i väggen och bara två bord. Det var mer hämtsushi. Idag femton år senare, har Roppongi växt och har kanske tre eller fyra tjusiga restauranger i Stockholm. Times flies, är så uppenbart. Och det är nåt med att det går så fort, tiden alltså. I alla fall känns det så, för mig. Som
mamma känns det stort, lite konstigt, nytt att ens lilla skrutt fyller 20 och man kastas tillbaka i tiden. Till minnen. Mycket av åren som ensamstående mamma bara gick av farten, nu när hon liksom på ett sätt är färdigbakad och klar, då kan man hamna i minnen om hur tiden var. Tröttsamt för henne, men ibland vill man skruva tillbaka tiden, kanske göra om, göra bättre, men framför allt en sak är HUNDRA procent säker Mira är det bästa som hänt mig.
 Jag vet inte om ni vet, men jag har alltid varit ensamstående mamma till Mira, från start.
Och för att få pengar till barnvagn, spjälsäng (som hon aldrig låg i) och allt det där, lät jag Walter Hirsch ta bilder på min mage för olika reklamjobb. Miramagen var bland annat på omslaget av Vecko revyn och när Mira föddes, så var jag och en sexveckors Mira på ännu ett omslag. Det var bra pengar för en ensamförsörjande ensamstående mamma.

Med Mira händer det alltid grejer. I Mexiko, vi hade typ bara landat, så bröt Mira foten och vi fick åka ambulans till sjukhuset. Här på bilden ovan har vi varit ett par dagar på ett yogaretreat på ön Idöborg. Mira ramlade och bröt armen på två ställen visade det sig. Vi fick ta ambulansflyg till Karolinska.

Ibland googlade jag på Mira, särskilt när hon var tonårsbrutta och sprang runt på alla klubbar. Då dök såna här bilder upp. Hur oroad är inte en mamma när man får reda på att ens sextonråriga flicka hängde på klubben längst ner på Berns? Eller gick på alla såna här fester, där det var tidningssläpp eller klädesaffären som bjuder 16 åringar på öl och vin.

 Såna här remsor tog vi ofta. Gick in i fotoautomater, för det var liksom enda gången vi hamnade på bild samtidigt, om inte någon annan tog bilder på oss.
Idag fyller min Mira 20 år. Och jag är jättestolt över henne. Tänk bara samtalet jag fick från skolan, när Mira gick i fjärde klass. ” Vi vill att MIra gör nationella proven för årskurs fem, för vi tycker att Mira ska hoppa upp en årskurs”. Tänk känslan på fyrans skolavslutning och fröken inför hela klassen och alla föräldrar säger: Att Klara ska börja på konstskolan på ERiksdalskolan, Anna ska gå handbollsskolan och Mira ska börja sexan. Den känslan. Min kloka, balla, vackra, underbara, smarta, roliga, empatiska, stolta, häftiga och helt fantastiska dotter fyller 20 IDAG!
Valde mellan två låtar som på nåt sätt är Mira.
Låt 2: bad girls

5 reaktioner på ”Mira 20”

  1. Herregud vad gulligt, Karin! Vad fint du skriver om din dotter. Ovillkorlig kärlek, så vackert. Grattis till er båda säger jag med. KRam

  2. Herregud asså. Bilden på mig och norre bad vi fotografen ta på oss på emmaboda för att dom tar dom fulaste och töntigaste bilderna i hela världen. nu kommer den ju bara upp på google för att du lagt upp den. ta bort den, jätteful. va dessutom 18.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *