alla hjärtans dag

14 februari, alla hjärtans dag och idag, eller om det var igår – eller är det i morgon? Ja, ja… nån av de här dagarna så går vi in i tigerns år.
Starkt år vi har framför oss!!
Jag tror också det är nymåne idag. Jag tror så mycket…

Det är i alla fall alla hjärtans dag idag.
Tar du hand om ditt hjärta?
Följer du ditt hjärta?
LÅter du ditt hjärta leda dig igenom livet?
Ditt hjärta är själva kärnan i dig, den du är utan alla masker, alla skydd.
Idag är en dag man kanske kan ägna åt sitt hjärta.
Så ägna en stund åt ditt hjärta som pulserar i dig. Ditt hjärta som slår lugnt när du är i ro. Men när du är stressad, oroad eller upphetsad, så slår hjärtat snabbare. Din andning blir snabbare, andetagen kortare.
När man är kär, slår hjärtat nästan dubbelvolter.
Mitt hjärta gör det när jag möter min älskling och vi varit i från varandra. Men hjärtat gör också ont när vi är ifrån varandra. Det liksom känns i hjärtat. Saknaden av kärleken sitter i hjärtat. Och om vi bråkar, då får jag som hugg i hjärtat. Men jag har å andra sidan aldrig varit så här kär, som jag är i min man. Klart som fanken det borde kännas i hjärtat…

Jag försöker yoga med mitt hjärta. Jag försöker att tänka på att alltid ha mitt hjärta öppet. Det var Dena Kingsberg som sa åt oss i yogagruppen att just öppna upp i hjärtat och yoga with an open heart.
Det tog skruv i mig.

Jag tror att livet blir roligare då, alltså när man vågar låta hjärtat vara öppet.
Visst har jag gått på många smällar. Många nitar i mitt liv. Men jag har också mött så många kärleksfulla människor, men de hade aldrig kommit till mig om jag inte vågat öppna mitt hjärta.
Så tror jag.
Många skyddar sina hjärtan. Just för att man är rädd, rädd för att bli sårad. För att bli illa behandlad. Men det blir ju fel, när det är kärlek vi alla vill ha.
Så sträck upp i ryggen, lyft upp i bröstet och öppna upp ditt hjärta – i alla fall idag.
una vita con il coure aperta = yogavita

3 reaktioner på ”alla hjärtans dag”

  1. Mitt hjärta tog mig till Italien och där har jag fortsatt att följa det. Har aldrig haft så mycket vänner…riktiga vänner som jag har här. Försöker följa hjärtat i barnuppfostran också…inte alltid det lyckas…men när det lyckas känns allt helt underbart!!!

  2. Så rätt! Kanske därför jag tycker att bakåtböjar är lite jobbiga, för att man öppnar sitt hjärta och det känns lite läskigt…

  3. Marika, mitt hjärta tog mig också till italien, när jag var ung. Min första kille var italienare. från rom. Jag har också mitt hjärta i italien. Var är du? Jag ska ha ett yogaretreat strax utanför Rom i maj.
    Annika, jag vet. i perioder är just bakåtböjningarna hemska hemska. Men efter ett tag börjar kroppen längta efter dom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *