tacksamhet

Ibland stannar man liksom till ett ögonblick, man är med om saker i livet som får en att ändra fokus. Eller så står man bredvid någon nära vän som inte behandlas alltför väl av livet. Man ruskas om och tvingas på något sätt att välja, – gå under eller välj livet.

Jag vet inte vad det är som gör att vissa går under, och andra just väljer att spränga sig upp ur asfalten, som maskrosen på en trafikerad stockholmsgata.
Kanske är det något med tacksamhet. Att känna tacksamhet för det man har oavsett vad som händer eller hänt i ens liv, glädjas över småsaker och inte vara enbart fokuserad på det stora, eller onåbara.

Ungefär som att man inte ska deppa ihop för att alla man bjöd in inte kom på ens fest, istället för att njuta med dom som kom. Jag tänker att också alla ens sorgligheter och svårigheter på något sätt blir medaljer på ens bröst, något man kan bära med stolthet.

Idag är en dag av tacksamhet, varje dag och varje liv som föds och får fortsätta leva är ett mirakel.
Snarts ska vi cykla ner till frikyrkan i byn och handla på deras loppis. Alla pengar går oavkortat till HIV- och aidsdrabbade barn i sex olika länder i Afrika. Jag känner stor tacksamhet för alla de fina människor, som så kärleksfullt kämpar för de svaga och de som behöver hjälp. Tack!

Jag tar en tur förbi frikyrkan varje dag, de har också ett mysigt fik där de serverar nygräddade våfflor. Jag ska ta bilder på kyrkan idag och lägga ut.

Igår köpte jag en broderad tavla med texten :

Var God varje dag, hjärtat har ingen vinter.

Det är fina ord och de tål att tänkas på.

3 reaktioner på ”tacksamhet”

 1. Läste nyss ett annat blogginlägg om 'tacksamhet'. Det tycks vara dagens ord. Och vi mår så mycket bättre bara vi är tacksamma. Tack för dina ord idag 🙂

 2. Monica Mohn

  Kjære Karin
  Det passer så fint, under dette innlegget, å takke deg for at du så generøst deler dine tanker og livserfaringer. Selv om jeg aldri har møtt deg så fremstår du som en vis kvinne med en dybde og evne til refleksjon som gir klangbunn hos meg. Jeg har lest din blogg siden du begynte å skrive, og jeg håper virkelig at våre veier vil møtes og at vi kan praktisere sammen en dag.

  Jeg praktiserer på Puro Yoga i Oslo, og skal du noen gang til Oslo så fortell gjerne om det i bloggen!

  Jeg ønsker deg en riktig god sommer!

 3. Monica, tack vad fint du skriver. Jag blev jätteglad av att läsa din kommentar. jag har aldrig varit i Norge. jag skulle gärna gå på tur där ;)och jag hoppas vi ses då. Hälsa alexander, för han är väl på puroyoga.
  STor kram karin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *