Ta hand om din hud i sommarsolen

Reklam för kurser i samarbete med Botany for all

Hur tar man hand om sin hud i sol. Hur skyddar man huden, reparerar gamla solskador med 100 procentiga ingredienser som inte skadar eller förstör vare sig vår egen hud eller miljön? 

Ibland låter det som att hög SPF som finns i traditionell solkräm är det enda skyddet. Men är det det? Solkrämer med hög solskyddsfaktor är ett ungt fenomen. Från 80-talet och sedan dess har korallrev dött och hudcancern ökat. Kan det ha ett samband. Idag avråder allt fler forskare och experter från att använda traditionellt solskydd pga av innehållets påverkan och inverkan både på hud och natur. 

Vi måste helt enkelt lära oss att sola rätt. När jag är i Indien ligger jag under parasoll. Jag solar inte men uppenbart blir jag brun men inte bränd. Sola smart helt enkelt. 

Solskyddsmedel har visat sig ha en negativ påverkan på naturen och direkt skadliga för oss människor. En studie av Råd & Rön från 2021 visade att det fanns ämnen som misstänks vara hormonstörande i 105 av 202 vanliga solskyddsprodukter. Samtliga är under utredning inom EU. 

I workshopen Hud i sol som hålls i min lokal på Hornsgatspuckeln håller jag och främst Lena Losciale från BOTANYFORALL en kurs i hur man kan ta hand om, vårda och reparera hud i sol. Det är en helt fantastisk kurs där du får göra ditt eget solskydd och vårdande smink. Ja, du läste rätt. 

Söndagen 26 maj kl 10-16 Vi blir en exklusiv liten grupp för du dessutom ges möjlighet till skräddarsydda råd för din hud av Sveriges främsta hudterapeut när det kommer till ekologisk och botanisk hudvård. BOKA HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *