Omstart och balans…

WHO MEDGER ATT NYA BEVIS PEKAR MOT LUFTBUREN SMITTA

Undra när man, eller kanske mest om man kommer börja prata om eteriska oljor och vad de kan göra för luften vi andas in. Skulle vara så kul och bra om nån kunde göra en forskning på hur man kan rensa luften med hjälp av just rätt eterisk olja, eller rätt blandning av eteriska oljor. För det är ju först när det finns ett vetenskapligt bevis på nåt som det är verkningsbart, eller hur var det nu?

Men det finns ju nåt som heter egen erfarenhet. Jag går på den hela tiden. Och den känslan verkar leda mig rätt.

Jag har använt och använder eteriska oljor varje dag sen några år tillbaka. I min egen rengöring, i min aromalampa, som ett litet doftsalt, som en liten spray eller som parfymblandning för att jag är en sån som vill veta vad saker innehåller. Då är det liksom bäst att göra sin hudvård själv. I vanliga parfymer finns det nåt som kallas doftbärare. Som jag förstått det behöver inte parfymföretagen deklarera vad de har i sina parfymer, eftersom det anses som nån sorts affärshemlighet. De här doftbärarna är giftiga och visst det kanske är pyttelite, men pyttelite varje dag som du sprutar på din hals, dvs rätt på din sköldkörtel som ju sitter där på din hals. Vad tänker du det gör med din hälsa på sikt? Jag tänker i alla fall ALDRIG mer parfym från ett stort parfymhus som inte deklarerat vilken skit de har i sina parfymer på min hals. Punkt!

Att hålla sköldkörteln i Balans är för övrigt så viktigt att jag skrev en hel bok om det: HÄR HITTAR DU MIN BOK BALANS naturlig väg till en friskare sköldkörtelOm man har problem med sin sköldkörtel är det svårt att må bra.

För ett par år sedan gick jag den ettåriga utbildningen till Botanisk Aromapedagog LÄS HÄR OM UTBILDNINGEN

Sen dess är de eteriska oljorna som mina bästisar. De lindrar och svalkar, gör det lättare att andas, håller mig varm. Får mig att bli lugn. Ja herregud de ger mig så härliga känslor. Min bästa investering var den utbildningen.

Så läser jag vidare i artikeln som jag länkade till. Om att man också ser ett samband med Tcellerna, dvs lymfocyterna. så tänker jag att jag återigen var nåt på spåret. Tcellerna hittar du i ditt lymfsystem. För ett par år sedan skrev jag boken OMSTART FÖR EN STARKARE, RENARE OCH FRISKARE KROPP en hel bok om hur du tar hand om ditt lymfsystem. Mår ditt lymfsystem bra, och du har flöde i det så har du oftast hälsan. För det är ju i lymfsystemet som Tcellerna finns. det är din kropps riktiga krigare som bryter ner infektioner, sjukdomar, cancerceller osv Men om man dagligen smörjer in sin kropp med krämer fulla av miljögifter plus att vi också dagligen utsätts för miljögifter av olika slag. Då har ju ditt lymfsystem fullt upp med att bryta ner all den där skiten som du smörjer in dig med. Så det snällaste du kan göra det är ju att börja minimera ditt badrumsskåp och istället göra din egen hudvård. Och det för att hjälpa din kropp att göra sitt jobb, som ju egentligen inte borde vara att bryta ner innehållet din kroppslotion, utan just bekämpa infektioner och dylikt. Och vad tror ni nästa bok kommer att handla om? kommer i december. Det blir en rejäl hudbibel.

med alla cancerbehandlingar som jag genomgick under åren 2012-13 så följde en hel del biverkningar. Istället för att deppa ihop så gav de här biverkningarna och olika diagnoserna mig eld i baken att researcha vidare. Att ta reda på mer att försöka hitta alternativ. Ibland kallar jag mig lite skojsigt för en hälsodeckare.

3 reaktioner på ”Omstart och balans…”

  1. Tack för att jag hittade till dig. Nu är det mycket läsning här framöver. Allt kommer till en och det är så facinerande.

  2. Helena Harryson

    Hej Karin!
    Jag har just läst din inspirerande bok Omstart och jag är så tacksam för all information. Jag drabbades av lymfödem i ett ben i januari efter en lång flygresa i kombination med stress och trötthet. Tolv år efter cancerbehandling! Oväntat och deprimerande. Jag ville fråga dig lite om kost. LCHF, paleo eller allmänt antiinflammatoriskt? Med eller utan kött och fisk? Det finns så många olika råd! Så tacksam för ett svar, det är så förvirrande!

    Varm hälsning
    Helena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *