Har du sagt A får du säga D-vitamin…

Tycker vi ska fortsätta prata om D-vitaminet och hur viktigt det är. Fick den här kommentaren på mitt förra inlägg:

Hej,
Vet inte om jag skrivit här tidigare, men följer dig och inspireras.
Jag håller med dig om att det är synd att kliniska behandlingar inte kombineras, eller ibland utreds tydligare för att se de verkliga orsaken. Men kanske är en öppning på väg..? Blir även förundrad över att vi ännu inte kommit längre när det kommer till tillskott med d-vitamin för oss här i Norden. Studier visar ju att vi får i oss alldeles för lite d-vitamin via solen. När jag var sjuk i cancer 1:a gången 2007, AML, Akut Myeloisk Leukemi (andra gången BC 2018) så var det faktiskt en läkare som rekommenderade mig att äta d-vitamin. Det var efter genomgången behandling, och jag hade extrema problem med bindväven. Hon gav mig en lapp på en d-vitamin hon rekommenderade och de har jag ätit sedan dess. Varje dag, året om. Hon sa även att detta var något som hon forskade i och att rekommendationerna för d-vitaminnivå i kroppen är alldeles för låga i Sverige. Det går nästan inte att överdosera.
Jag har väntat på att den forskningen ska slå igenom, men har inte sett några resultat av det än. Om jag bara kunde komma ihåg vad hon hette skulle jag söka på det. Sen la hon naturligtvis till: ”det här är ju inte än vetenskapligt bevisat och jag som läkare får ju inte rekommendera vitamin eller kosttillskott”
Självklart har jag aldrig sagt till någon vilken läkare det var som sa så till mig, men jag brukar referera till det när någon frågar varför vi behöver d-vitamin. 
Eftersom min mage nu är lite orolig så beställde jag även hem probiotika, tack för påminnelsen!Varm kram Anna

Tack Anna för din kommentar på förra inlägget. Ja, man kan ju verkligen undra var den undersökningen är? Men så fantastiskt att du ändå träffade en läkare som gav dig rådet att äta mer d-vitamin. LÄS HÄR OM VARFÖR D-VITAMIN ÄR SÅ VIKTIGT I förra inlägget länkade jag till artikeln i Expressen där en läkare uppmärksammat att många av de som insjuknat och dött i Corona hade låga doser av d-vitamin förutom riskgrupp osv. Tänker att det här är viktigt och med tanke på att många somalier dött kanske man ska titta mer på just det här med d-vitaminbrist. Mörkhyade har svårare att tillgodogöra sig d-vitamin i ett solfattigt land som Sverige. LÄS HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *