Kvinnoliv – viktiga ämnen ur ett kvinnoperspektiv

Jag fortsätter och tipsar om braiga avsnitt i podden Kvinnoliv som sändes förra året. Nu har vi kommit till Tarmen. Hur våra tarmar mår blir mer och mer intressant i media eftersom man kunnat hitta roten till många sjukdomar just där. Så in och lyssna med er på KVINNOLIVPodden som tar upp viktiga ämnen men alltid ur ett kvinnoperspektiv. Och sprid gärna podden. Vi söker dessutom samarbetspartner för vi vill gärna fortsätta att göra den här podden. Finns så många intressanta ämnen och personer i det här landet som kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Mejla mig på karin.bjorkegren@telia.com

Avsnitt 15: TARMDETOX Vad finns och lever egentligen i våra tarmar? Påverkar tarmens kondition hur vi mår? Ann-Christine Söderberg är undersköterskan med intensivvårdsutbildning som skolade om sig och numera jobbar som hälsocoach. I det här avsnittet pratar vi om vikten av att ha en tarm som mår bra och om vad som kan leva i din tarm om den inte mår så bra.

Avsnitt 16: TARMEN OCH INFLAMMATION Hur mycket styr tarmen våra liv, eller kanske snar vårt mående. Ralf Sundberg är läkare, docent i kirurgi och författare till böckernaFORSKNINGSFUSKET SÅ BLIR DU LURAD AV KOST OCH LÄKEMDELSINDUSTRIN Forskningsfusket och INFLAMMATION ROTEN TILL SJUKDOM OCH VAD DU SJÄLV KAN GÖRA FÖR ATT LÄKA. Vi pratar om inflammation i tarmen och vad som kan orsaka dessa inflammationer.

Avsnitt 17: TARMEN OCH SOCKRETLite socker skadar väl inte?” ”Man måste unna sig.” Ja, Vi får se vad du tänker om det efter det här avsnittet. Ann Fernholm är forskaren som utbildade sig till journalist eftersom hon tycker att forskningsvärlden behöver granskas. Vi pratar om sockret vi får i oss både medvetet och omedvetet och vad det har för påverkan på vår kvinnohälsa. 

Avsnitt 18: TARMEN OCH MATEN 5:2 dieten, stenåldersdieten, blodgruppsdieten, lchf, vegan, vegeterian, antiinflammatoriskt, flexerian, rawfood. Så lätt att gå vilse i dietdjungeln. Men behöver man följa en särskild matdiet för att tarmen ska må bra? Erika Palmcrantz är författare till flera kokböcker och föreläser och undervisar om mat och är en stor hälsoinspiratör. Vi pratar så klart om tarmen och vilken mat som passar allra bäst. Vad mår vi bra av att äta?


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *