allt om Huden

Huden är så mycket mer än skönhetsvård. Jag har alltid varit väldigt intresserad av att ta hand om min hud, men blev det extra mycket när jag genomgick cancerbehandlingarna. Då förstod jag på riktigt vilket skydd huden är och hur läkande det var att med snälla händer smörja in kroppen med varm sesamolja.

Förra året läste jag till Botanisk Aromapedagog och Nu är jag nästan klar med min ettåriga utbildning till ekologisk hudvårdsterapeut hos Lena Losciale som driver BOTANY FOR ALL

Jag tycker så väldigt mycket om Lena. Hon är en fantastisk kvinna och hon har så mycket kunskap. Du har kanske inte möjlighet att gå någon kurs för henne eller en utbildning. Men du kan lyssna på hennes tänk om huden. Jag lovar att du blir inspirerad. Lena är den kvinna som inspirerar mig mest med all sin kunskap och hennes medvetna val. Lena är en Greta, en botanisk Pippi Långstrump och jag är så glad att jag bestämde mig för att gå kurs hos henne. Om man vill lära sig om hud, om att koka kräm, blanda oljor, lära sig om eteriska oljor så är hon den bästa. Den med mest kunskap. Hon har över 30 års kunskap av att ha JOBBAT med hud. Mer gedigen kunskap finns inte i Sverige vågar jag påstå.

Jag lägger här ut två superbra avsnitt om huden där jag intervjuade Lena för min podd KVINNOLIV

In och lyssna på HUDEN OCH SMÖRJAN Hur stor påverkan har yttre faktorer för hur vår hud mår? Och spelar det någon roll vilka typer av krämer och rengöringsprodukter vi använder? Utan tvekan, menar Lena Losciale. I sitt arbete som ört-, aroma- och hudvårdsterapeut möter hon regelbundet människor som behöver hjälp med att få sin hud att må bättre. Och hon menar att det egentligen inte är så svårt.

Och här kan du lyssna på HUDEN OCH PSYKET Hur påverkas vår hud av hur vi mår psykiskt? Och vad är hudpsykologi, gråtande hud och beröringsanorexi? Lena Losciale, hudpsykolog och ört-, aroma och hudvårdsterapeut, reder ut begreppen. Och ger tips på hur man kan få hud, psyke och kropp att må bättre tillsammans.

1 reaktion på ”allt om Huden”

  1. Det ska jag lyssna på. Tänkte på det när jag bastat på gymmet igår och efteråt smörjde in mina ben med en kräm från ett hotell, du vet en sådan där liten flaska med hudlotion som är praktisk att ha med till gymmet – med oklart innehåll. Nej, tänkte jag. Detta är inte vad min kropp vill ha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *