har du rhinotillexomani?

vabruari är över, men fortfarande går många runt och snorar och nyser. En kompis la upp på instagram om att det är typ hälsosamt att äta snor. Och imorse googlade jag loss på det. det visar sig att enligt en amerikansk studie så petar 91 procent av oss i näsan men för vissa kan det bli ett tvångsmässigt beteende. Det kallas rhinotillexomani efter latinets ”rhino” (näsa), ”tillexis” (peta) och ”manía” (raseri), och den uppträder hos cirka 1,5 procent av oss. En del maniska näspetare kan ägna 1–2 timmar om dagen åt att rota i näsborrarna läser jag och blir så fascinerad. Några tar det ett steg längre och äter kusarna. Men det är tydligen bra för immunförsvaret och för tänderna. Nåt för skönhetsindustrin som har ty snigelslem i hudkrämerna, vad sägs om snortandkräm?  Puss och glad tisdag på er

https://www.mabra.com/ny-studie-darfor-ar-det-nyttigt-att-peta-dig-i-nasan/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *