samtidigt i en annan del av världen

samtidigt i en annan del av världen: Schweiz likställer alternativmedicin med skolmedicin 

Tänk vad olika det kan vara och vem är det som förlorar på att svensk sjukvård är så konservativ? Jo självklart är det patienten. Men vi måste också titta på det i ett längre perspektiv. Målet borde ju vara att göra patienter friska, det vill säga så att de slipper äta mediciner livet ut. Och att de slipper vara sjukskrivna. Men jag tror på ett samhälle med mångfald, på samma sätt tror jag på en sjukvård med mångfald, det vill säga komplementär vård och önskar inget hellre än sjukvården i Sverige samarbetade med beprövad alternativ medicin och att patienten fick välja och då menar jag på riktigt välja.

”Varje människa ska själv ha frihet att styra sitt liv, sin hälsa och sin framtid. Patienter stärks av makt och kunskap att välja, möjlighet att vara delaktiga och av ett bemötande som gör deras sjukvård personlig och som ser enskilda behov.” Så står det på Liberalernas hemsida gällande sjukvården och idag vet vi att DET är precis det som liberalen Anna Starbrink konsekvent gjort allt för att motverka genom att stänga allt som gav oss möjlighet att välja. Jag skulle önska ett patientuppror och jag uppmanar er alla att gå med i gruppen #valfrivård på Facebook.

Förutom det allra viktigaste att människor ska slippa att äta mediciner är det bra om man får ner användandet av mediciner. Mediciner som vi äter kommer ut i grundvattnet och det var inte länge sedan Apoteken gick ut och varnade och bad oss lämna in mediciner till dem. Dessutom är mediciner subventionerade, så vem är det som betalar för alla mediciner som ges ut, jo skattebetalarna, dvs vi själva. Så förutom att målet borde vara att hitta roten till en sjukdom och inte bara bota symptomen, så är det bra både för miljön och för ekonomin att äta mindre läkemedel. Självklart inte för läkemedelsbranschen.

Sjukskrivningen. Ingen människa vill vara sjukskriven och särskilt inte längre perioder. Målet borde ju alltid vara att få människor att må så bra att de slipper långa sjuskrivningar. Det tjänar både patienten och skattebetalarna på. Här tänker jag att fler försäkringsbolag borde vara intresserade att satsa pengar på vård som får människor att slippa vara sjukskrivna.

LÄS HÄR Hur Leif Östling sparade in 240 miljoner till Scania genom att starta en antroposofisk vårdcentral i Södertälje.

HÄR KAN DU LÄSA om några olika studier där man i ledning av forskaren Torkel Falkenberg studerat två grupper och olika rehabformer. Smärtpatienter som fick vård på Vidarkliniken och smärtpatienter som fick vård i den traditionella vården. Man gjorde också en liknande studie på utbrända. I både smärt och stressgruppen som ”vårdades” på Vidarkliniken fick man ner användandet av mediciner och minskade sjukskrivningen till skillnad till grupperna som behandlades för samma sak i den traditionella vården.

http://www.integrativecare.se/integrativ-vard-halverade-behov-av-smartlakemedel-3833

 

1 reaktion på ”samtidigt i en annan del av världen”

  1. Lena Wagenius

    Här stängs Vidarkliniken ! Jag som hade sett framemot att få åka dit på cancerreab . Reabilitering , var hittar jag den annars i Sverige . Schweiz har kommit långt . ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *