snäv kvinnokostym

Det här med kvinnokroppen och åldrandet är en het potatis och självklart ska alla tjejer och kvinnor ha rätt att tycka och känna sina känslor för det. Men faktum är ju att normen på vad som är en vacker åldrande kvinna är väldigt enahanda och vi tvingas alla att ha de glasögonen vad som är vacker och inte på oss. Jag vill inte ha de glasögonen och jag vill inte att unga kvinnor ska behöva växa upp med ouppnåeliga ideal. Att inte känna att man duger osv. För mig är inte accepterandet av åldrandet detsamma som att ta till kniven den dagen det ”gått för långt” utan att just få åldras precis som jag är utan att betraktas som nån som gett upp, åldrats ful, fel eller hur det nu värderas. Jag är så trött på den här snäva kvinnokostymen som vi alla tilldelas och som bara blir värre och värre. Blä, blä.

Och tyvärr har ju den här skitsnäva jävla kvinnokostymen om hur vi ska se ut, hur vi ska åldras och yadayada också flyttat ner i våra byxor. Kvinnor i västvärlden, i Sverige är inte nöjda med hur deras snippor ser ut och många vill operera om sig. Alltså detta gör mig ledsen, förkrossad, skitarg rent ut sagt. Dessutom visar undersökningar på att de flesta kvinnor inte ens vet hur de ser ut därnere, jag menar om man inte ens vet hur man ser ut. varför då vilja operera? Ja, Intimkirurgin ökar. För mig är det en omvänd typ av omskärelse och AAAGH jag blir galen.

Så imorse fick jag följande meddelande på facebook:

”Hej! har alltför länge slarvat med mitt underliv men vill nu, vid 60 års ålder, följa med i debatten och sköta om mej så bra jag kan. därför vill jag följa dej”

Jag blev så glad. För det är ju det det handlar om, att ta hand om sig själv. Att gilla kroppen man bor i. Vi är tillsammans i det och vi vill ju alla egentligen alla samma sak. Bli älskade för den vi är. Och allra främst JAG vill älska mig själv i alla åldrar jag tacksamt tilldelas och jag vill att ni ska se det i mig. Men en sak är säker vi måste prata mer om åldrande, om kvinnokroppen, om ideal, om varför vi har de här idealen och att det kanske är dags för oss att byta de här jävla glasögonen. Vad säger ni?

 

2 reaktioner på ”snäv kvinnokostym”

 1. Anne Lemmetty Åkerlöf

  Såå bra Karin! Precis! Varför har vi blivit så kritiska till åldrande? Är vi rädda att dö? Vi måste prata mera kring detta och inte bara gå omkring och må dåligt. Erkänner att jag själv inte heller hurrar när jag ser min spegelbild idag – men klappar mig om axeln och ger goda vibbar till min person. Kroppen är våra kläder – vårt sanna jag, är inte enbart kroppen.

 2. Ida Dommerby

  Tack Karin❣
  Det är verkligen viktigt att ta upp den frågan om utseende o åldrande… det är inte en helt enkel sak eftersom idealen i samhället ser ut som de gör och att jag t ex för egen del får brottas med mina (60+) tankar o värderingar och min fåfänga på samma gång men känner mig glad när tankar vädras kring vad skönhet egentligen är….
  Den kommer ju inifrån… men vi r fångade i något sorts yttre ideal som någon ? har bestämt…
  Tack för allt du delar betyder mycket för mig och jag lyssnar med glädje på dina poddar.
  ?? Ida

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *