örtkompisar

en kort promenad från Casale Giancesare där vi bor och yogar, där ligger Carmines lilla gårdsbutik. Här hittar du nyvärpta ägg, honung, tomater, hemgjord limoncello, vitlök och en massa annat. Redan på fredagen när jag hade landat promenerade jag dit och köpte Salvia olja

Salvia har så fina egenskaper Läs här Det ska bli min nya krydda.Medicinskt användning: Inflammationshämmande, kramplösande och motverkande av svett. Milt urindrivande och stärkande av kapillärers blodväggar. Positiv verkan på Alzheimers och dålig minne. Lindrar stress och lugnar nervsystemet. Antiseptisk verkan mot svamp och bakterier. Virushämmande. Stöttar leverns arbete och gynnar matsmältningen. Motverkar diarré. Hormonbalanserande. Hämmar mjölkproduktionen vid amningstidens slut. Uppfriskande ansiktsvatten och baddning av svårläkta sår. Stärker sköra slemhinnor, lindrar infektion i tandkött och munhåla. Motverkar dålig andedräkt. Jag älskar salvia för alla fina egenskaper. Tänk vilken liten örtkompis.

När jag kommer hem är nog min egengjorda calendulaolja klar. Då har calendulan fått dra i grekisk olivolja i sex veckor. Det ska få bli min nya kroppsolja. Jag älskar också Calendula kallas också ringblomma Det är så enkelt att göra sin olja själv och så härligt att veta att man vet precis vad det innehåller.  Calendula kan du också dricka te på.

Här nedan häller Carmine up min Salviaolja i en lite mindre burk. Han tycker det är kul när vi yogatjejer stormar in i hans lilla gårdsbutik. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *