ät bittert, men bli inte bitter

Vi borde äta mer bitterämnen än vi gör. Jag blev inspirerad av min fröken Lena Losciale på utbildningen till Botanisk aromapedagog som jag går, att ta en näve ruccola innan varje måltid för att sätta igång smaklökarna. För bitterämnen ökar saliven, gallutsöndringen och stimulerar matsmältningen.

Jag älskar verkligen ruccola och har typ nästan alltid en påse hemma i kylskåpet. Men vad finns det för andra bitterämnen? Maskros, kronärtskocka, pepparmynta, boldo och kamomill är fyra exempel på bitterörter kända för att hjälpa vid magbesvär. Andra bitterörter är fänkål, kvanne, kummin, rölleka, vilka alla har en positiv inverkan på matsmältningen samt maskros som bidrar till en normal mag- och tarmfunktion läser jag i Kurera Dessutom sägs bitterämnena stilla både sötsuget och aptiten och man äter mindre.De gånger jag fått i mig lite ruccola mår magen alltid lite bättre, eller inbillar jag mig?

Men hur ska man tänka när livet är bökigt och man kanske tycker och tänker att man ständigt möts av motstånd, att livsvägen inte bara är krokig utan det är som en enda lång uppförsbacke. Hur gör ni för att inte bli bittra? Hittade de här nio tipsen för ett bitterfritt liv.

https://www.mabra.com/9-tips-for-att-slippa-bli-bitter-sa-undviker-du-tankefallorna/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *