oktober den kidnappade månaden


Oktober är en månad som jag både ogillar och gillar. Gillar för att det är en fantastisk höstmånad och den väcker min längtan efter långa höstpromenader i skogen. Men jag direkt ogillar oktober för att det känns som att Cancerfonden lagt beslag på den månaden. Kidnappat den i sitt namn. Allt blir rosa. Jag kan inte handla i en affär utan att expediten frågar om jag inte ska ha ett rosa band också. Nej, jag vill inte ha ett rosa band vill jag bara skrika. Jag har haft cancer. Jag vill inte bli påmind varenda dag under oktober månad om denna vidriga sjukdom. Jag vill inte heller känna mig som jag är en elak jävel som säger NEJ varje gång jag ”erbjuds” det här rosa bandet. Ungefär som att rosa bandet tar bort cancer, minimerar risken och hjälper oss… Ni som följt mig över tid vet att jag inte direkt gillar Cancerfonden. Jag har skrivit om min tankar så många gånger vad gäller Cancerfonden tidigare i bloggen. Jag säger NEJ till cancer OCH jag säger NEJ till Cancerfonden. Varför? Jo, för att jag tror tyvärr att cancer är en inkomstkälla för vissa, eller om man kan vara så krass och faktiskt ifrågasätta alla de här pengarna som är i omlopp. Den mastodonta marknadsföring som Cancerfonden gör under oktober månad. Läs gårdagens blogginlägg från Food pharmacy – en rosa oktober.

Men framförallt läs Cancerfondens tidigare vice ordförande Lars Bern uppmaning. Han om någon har haft insyn. Eller vad säger ni?

Inga pengar till Cancerfonden!

6 reaktioner på ”oktober den kidnappade månaden”

 1. Håller helt med dig om allt du säger ang oktober månad och att man lätt känner sig som en snål människa som en vill köpa rosa bandet. Det jag säger sen nåt år eller två tillbaka är att jag skänker pengar till organisationer som jobbar för att förebygga cancer istället, Kostfonden t ex. Det brukar avsluta konversationen rätt snabbt för då vet dom inte riktigt vad jag menar och innan dom hunnit reflektera klart är jag ute ur affären 🙂
  Önskar oss alla en fin rosafri oktober <3

 2. Veronica Sehlberg

  Gomorron Karin! Jag håller med dig till 100%. Människor behöver bli medvetna om detta, så vi behöver sprida mer kunskap om det. Önskar dig en fin dag!

 3. Karin Johansson

  Så bra att du ryter ifrån, Karin.
  Detta behöver alla få upp ögonen för.
  Stort tack!!!

 4. Hej! Jag håller med. Rosabandet är helt osmakligt. Kan man inte tips någon reporter om att verkligen granska var alla pengar som går till Rosabandet/Cancerfonden tar vägen?

 5. Brukar inte läsa vad du skriver. Men det här inlägget håller jag fullständigt med dig.

 6. Avskyr Cancerfonden. En läkare där övertalade min låtsasfarfar att testamentera hela arvet efter min farnor dit, vi som låtit ’farfar’ sitta i orubbat bo efter farmors död för att vara snälla, istället för att få ut vårt arv. Så istället fick Cancerfonden mitt arv.
  ( Jag skänker istället till Läkare utan gränser, We effect, Hjärt- och lungfonden m fl.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *