hälsorevolution

Jag tycker det är skitkul när vetenskapsjournalister skriver om det som vi som hållit på med hälsa ett bra tag redan vet. När vetenskap goes alternativ. När vetenskap gör om gammal beprövad alternativ kunskap till just vetenskap utan att nämna föregångare som typ Ann Wigmore. Så förstå mig rätt.
Jag tycker det är fantastiskt att Maria Borelius och hennes Hälsorevolutionen tar plats, att den får folk att våga äta rätt. Det är toppen! Heja Maria! Hoppas du fortsätter att revolutionera på hälsoscenen. Du behövs.

HÄR HITTAR DU HÄLSOREVOLUTIONEN
Men det är inget nytt.
Det är ingen hälsorevolution som startat NU.
För precis som kvinnokampen, eller alla andra kamper och alla revolutioner så finns det dom som år efter år försökt förklara och sprida hälsokunskap på olika sätt.

Läs KINASTUDIEN som kom ut år 2000,tror jag det var. Där hittar du vetenskapliga studier om kostens betydelse och hur bra en antiinflamattorisk kost är för oss människor. Du hittar allt som Att mjölk inte är så bra. Att socker är en märklig industri och absolut inte bra för kroppen. Om gluten om medelhavskost. Om platserna på jorden där människor lever som längst. Här hittar du allt du i flera år läst om i tidningar i olika kortare reportage.
Läs Sanna Ehdins böcker, redan 2003 skrev hon om antiinflammatorisk kost. 2008 kom hennes kokbok Mat som läker ut.HÄR HITTAR DU SANNAS BÖCKER
Läs Ann Fernholms fantastiska böcker om sockret och vad det skapar i kroppen.HÄR HITTAR DU ANN FERNHOLMS BÖCKER
Dr Michael Mosley
Erika Palmqrants
Renee Voltaire
Listan kan göras lång.
Själv kom jag ut med boken 21 dagar till ett lättare och friskare liv eftersom jag fick tusen frågor om vad och hur jag åt under mina cancerbehandlingar. Boken kom ut 2014. I boken hittar du bara antiinflammatoriska recept.HÄR HITTAR DU 21 DAGAR SOM FINNS PÅ BOKREAN NU
Gå in på onkologen David Stenholtz braiga sida LÄKARE FÖR FRAMTIDEN Här hittar du recept, tips på vad du ska och bör äta om du har olika sjukdomar.

Så hälsorevolutionen har pågått ett tag. Problemet är att om man hänger kvar vid att leva hälsosamt och samtidigt drivs av att vilja sprida det här till människor och om man blir för stor. Ja, då blir man hånad och kanske till och med bojkottad.
Just nu pågår en smutskastning av människor som kämpar för valfri vård, dvs komplementär vård. Där man ska kunna blanda alternativ vård och skolmedicinen. Den bästa av världar tycker jag.
Vi kallas för foliehattar.
Religiösa fanatiker.
Kvacksalvare.
Men faktum kvarstår.
Många människor och kanske främst kvinnor väljer att gå till privatläkare som skriver ut bioidentiska hormoner, naturligt sköldkörtelhormon osv.
Vi vänder oss till homeopater, akupunktörer, näringsterapeuter och andra som jobbar med alternativ och biverkningsfria metoder. Vi lägger ner så mycket pengar på alternativvård. Varför, det är ju det som landstinget, läkemedelsverket borde fråga sig själva. Varför gör vi det?

Dessutom vill jag hävda att det finns pengar att tjäna på att ge oss möjligheten att få bioidentiska hormoner och mediciner på högskostnadskortet. LÄS HÄR OM HUR SCANIACHEFEN SPARADE 240 miljoner genom alternativvård
Gång efter annan läser jag om hur viktigt det är med evidens. Forskning osv.
Men hallå. Allt som är vetenskapligt bevisat eller godkänt från läkemedelsverket eller vad det skulle kunna vara. Allt är ju inte rätt. Kolla historien bakåt. Jag skriver tänk på
NEUROSEDYNSKANDALEN
Bara för att en läkare säger att man ska ta sin medicin behöver inte det vara helt rätt och rimligt.
Vi behöver människor som vågar ifrågasätta.
Som vågar ställa krav.
Som inte bara tänker att jag ska hänga på trenden.
Hälsa är ingen trend. Det är ett sätt att leva.
Att liksom hela tiden välja utifrån sig själv och miljön.
Och att alltid kolla upp biverkningar i Fass om man får en medicin utskriven.
DET är hälsorevolution.

2 reaktioner på ”hälsorevolution”

  1. Pingback: Antiinflammatorisk Mat Vetenskap – CUBAMAFIA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *