fråga svar

God måndag…
Måndag morgon. Det började inte bra. Åkte på ett möte trodde jag, satt där och väntade för att få reda på att mötet skulle vara i morgon. Då hade jag hoppat yogan för att komma i tid. Blä för såna mornar. Men nu så har jag hämtat hem mig från det.

Jag är inte så flitig här på bloggen, men följ mig på instagram där uppdaterar jag hela tiden.
Go see my instagram HERE

Har fått många frågor på morgonens inlägg, några av er har också mejlat mig privat. Frågan är Om hur jag håller min hypotyreos i schack. Vilka kosttillskott jag äter.
Obs, jag är ingen läkare.
Jag kommer att skriva om vad jag gör. Det är inte bara kosttillskott.
Så, fortsättning följer…

Men en sak jag lärt mig sedan jag fick den där cancerdiagnosen för snart fem år sedan. Den som sedan följdes av diagnosen hjärtsvikt, lymfödem och hypotyreos.
Det var 1. Lyssna på kroppen. Försök ta reda på roten. JAG är expert på mig. DU är expert på dig. DET kan ingen ta ifrån dig. Och jag vill inte ge bort den makten.
En fråga har många svar.
Inte bara ett.
Det som funkar för mig behöver inte funka för dig.
Vetenskapliga bevis bygger på en sorts normalitetsutgångspunkt.
Men om varje människa är unik.
Min normalitetspunkt är jag själv.
Vad får mig att må bra.
Hur tar jag hand om mig själv.
Lyssnar jag på mina behov.

Och 2, våga fråga. Våga ifrågasätt och utgå från vad du känner. Hur det känns i dig. Experter har inte alla svar. Jag tänker på ex mitt lymfödem. Jag har träffat så kallade expert. Såna som får landstingsavtal för att undervisa oss i hur vi ska ta hand om våra lymfödem. Gång efter annan säger de att blodet har hjärtat som pump och lymfsystemet har andetaget som pump. Hur kan det då komma sig att jag ALDRIG fått en genomgång HUR ett djupandetag ska tas? Även inom detta område kommer det en fortsättning följer.

Tänk vad bra jag är på cliffhangers.

Puss och kram och min enda önskan är att både du och jag ska må bra. Men främst att du ska våga ifrågasätta de som säger sig veta. De som inte ger dig några alternativ.
Fram för en mer holistisk syn på oss människor.
Fram för fler alternativ.

_MG_8898

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *