fredagstankar

Å den här tjejen. Kan man annat än älska bilderna på henne? Finns ingen som hon. Hon kunde konsten att vara både söt, charmig, rolig, sexig och så fruktansvärt gullig. Hon har inte bara ett ansiktsuttryck på sina bilder. Hon förmedlar så mycket och så olika. Jag älskar att titta på bilder av henne. Hur hon håller handen. Hur hon leker och tramsar och flamsar framför kameran. Hur bekväm hon känns i sin kropp. Och så djupet i henne. Det där som glimtar till.

IMG_8471

Fredag. Idag ska jag ta det lugnt och förbereda helgens workshops. Även om jag gjort mina workshops tidigare, så är det flera månader sedan jag höll i någon. Jag är nog lite ringrostig. Det har ju varit en härlig sommar här emellan… Det går säkert bra. Det är alltid kul att träffa nya människor och dela med sig av sina erfarenheter och kanske förhoppningsvis inspirera. I morgon är jag på yogahuset i Strängnäs och på Söndag på Winwin yogastudio i Uppsala.

Igår morse hörde jag en sån konstig kommentar/påstående/fråga av en nyhetsreporter till sina intervjuoffer. ”En gång i tiden var ni två tjockisar”. Jag har gått och tänkt på det där. Irriterat mig på det där. Retat upp mig.
Varför verkar allt, allt, allt handla om att gå ner i vikt. Vara smal. Att det är i smalheten som själva lyckan bor. Varenda tidning har tips om hur man blir smalare. Inte sundare, utan smalare. Det är den ena dieten efter den andra. Och hur man än gör och tänker så drabbas också jag. För det är svårt att inte börja jämföra sig. Svårt att inte börja titta på sig själv och tänka att man nog skulle kunna gå ner lite. Jag hatar att hamna där. Hatar att värdera mig själv efter nån sorts norm som media skapat. Om hur man se ut och vara. Så fruktansvärt trött på det. Och hur långt har det gått när det helt uppenbart blivit okej för en reporter att kalla sina intervjupersoner för tjockisar. Eller fd tjockisar.
Vad tycker ni?

Igår läste jag om att just nu samlas sex forskare från hela världen på Wendelsbergs folkhögskola för att gemensamt skriva en rapport om alkohol och cancer. Deras slutsats är att alkohol ökar risken för bröst-, prostata- och hudcancer. Och att någon riskfri konsumtion inte finns. LÄS DET HÄR

2 reaktioner på ”fredagstankar”

 1. Gröna Lyktan

  Snygg Marilyn-bild!

  En av mina favorittjejer.

  Hon lär ha varit en av de första tjejerna att lyfta vikter för formens skull.

  Tror på den Gyllene Medelvägen när det gäller mat och träning.

  Och att man måste hitta den själv…

 2. Martina Andersson

  Håller med om att mycket kretsar kring att gå ner i vikt. Men vi som har problem med att gå UPP då? Det är faktiskt fullt möjligt att känna sig för smal i vissa sammanhang till exempel när man provar kläder, bär kortärmat eller linne. Omgivningen utgår från att man har bantat ner sig till denna magerhet, ja att man rentav har anorexia. Att kommentera och stirra verkar vara helt acceptabelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *