India, India

IMG_3338

Första gången jag åkte till Indien var 2001, tror jag. Då åkte jag till Kerala och först tillbringade vi ett par veckor på ett ayurvediskt retreat precis vid havet och fick behandlingar varenda dag. Fullständigt underbart. Sen yogade jag en månad med Lino Miele på hans årliga yogakurs i Kerala. SEdan dess har jag återvänt varje år och flera gånger per år också. Ofta har jag med mig yogaelever och är med när de upptäcker Indien för första gången.
Det är ofta blandade upplevelser.
För Indien är speciellt och det finns nåt uttryck som går nåt i stilen att man ska se Indien innan man dör. Man kallar också Indien för Mother India.
Indien är bökigt och jobbigt många gånger. Och samtidigt alldeles fantastiskt härligt. Det jag tror jag älskar mest är den där livsglädjen och barnsligheten som jag tycker att många har.
Vilket annat land pyntar hus som om de vore julgranar – året runt? Vilka målar mandalor i färgglada mönster utanför sina hus och tempel? Vilka klär sig så färglatt och mixar färger och former så där lite som de vill, utan att fråga sig funkar de här färgerna ihop? Vilka berättar om gudarna som om de vore vuxensagor och tillber gudar som elefantguden eller apguden? Vilka pyntar sina bilar som om de också vore just julgranar? Vilka tittar på dig och säger; why worry? Woory want help you…
Alltså Indien.
Ni har mig.
Jag vill alltid återvända.
Och det ska jag ju. Och du kan följa med. I november december är jag i Indien och håller i yogan på två yogaretreat. KOM MED!

18-26/11 har jag Hathayoga & ayurveda retreat i Kerala KOLLA HÄR

eller varför inte ägna en veckai Goa och gör Ashtangayoga precis vid havet 28/11-5/12 Läs mer HÄR

IMG_6175

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *