jag vill också kunna välja och vraka

Vaknade tidigt och har nu läst tidningarna på nätet och snart är det dags att yoga. Regnet öser ner här på Björkö. Nu vattnas gräsmattan.
I Expressen läste jag det här:Therese smarta ide med bröstprotesen Heja Therese!

IMG_5314
Bildtext: Här är mitt senaste bröst, med bröstvårta och allt.

Jag har en gullig kompis och bröstcancervän som tog ut sitt implantat och lät sin lilla chihuahuavalp ligga i håligheten där implantatet skulle legat i behån när hon handlade. Så gulligt. Valpen kunde inte vara själv och min kompis fann ingen annan råd.

Jag har mer och mer försonats med tanken att inte göra en bröstrekonstruktion. Idag vet jag att alla operationer är en risk. Jag vill inte. Jag vågar inte utsätta min kropp för mer risker. Så jag får fortsätta att leva ett enbröstat liv. Jag har träffat många tjejer som valt samma som jag. Vi börjar bli många. Men ändå är vi hänvisade till speciella behåställen för att köpa bikinisar och behåar.

Innan sommaren tog jag mig en sväng på NKs behåavdelning. Så många fina behåar. Frågade en av expediterna om de hade nåt för implantat. Två trista behåar halade hon fram som dessutom inte passade. Bikinisar för bc-drabbade är inte att räkna med. Det slutar ofta med att jag klipper hål i behån och pressar in implantet. Men det blir också konstigt. Men så tänker jag: Hur svårt kan det vara? Det enda vi behöver är en behå utan bygeln. Som förövrigt ingen tjej borde ha. Och så en liten ficka som vi kan föra in implantatet i. Jag fattar inte att de stora behåskaparna/bikiniskaparna gör såna. Jag är så trött på mina trista behåar som jag är tvungen att köpa på de underklädesaffärer för bröstcancerdrabbade. De är sååå fula. Jag har samma bikini som jag köpte inför sommaren 2013. Så trist. Och jag som älskar att bada. Och jag som älskar att känna mig fin. Fy fabian vad jag tycker det är orättvist. Jag vill också kunna gå runt på NKs badavdelning och fingra på bikinisar och känna att det finns en möjlighet för mig att köpa en bikini med den där fickan där mitt implantat kan ligga. Och mitt problem är också att de flesta behåar och bikinisar inte finns i min storlek. Jag är 70 runt ryggen och den storleken finns aldrig, så jag får alltid köpa en för stor behå. En behå kostar minst 500 kr och nej, det är inte subventionerat. Så jag pungar alltså ut mycket pengar för en behå jag redan från början tycker är ful och som är för stor.
Jag behöver minst en bikini, en svart, en vit, en i min hudfärg färgad behå och en snygg neutral sportbehå. Kanske en röd, eller grön eller nån glad färg. Ett storköp alltså.

_MG_1921
Bildtext: Här har jag ingen behå. Men det är inte idealiskt eftersom mitt vänsterbröst väger lite och det blir en snedbelastning. Det här linnet kommer från MYSOREYOGAPARIS, LÄS HISTORIEN HÄR

Brevbilagaomsl4
Bildtext: Och här har jag klippt hål i behån och klämt in implantatet, men det funkade bara för omslagsfotograferingen av FRISK OCH STRÅLANDE HY PÅ NATURLIG VÄG som du nu kan klicka hem till ett xtra bra pris HÄR Men den var inte bra att bada med. Här blev jag fixad av bästa makeuptjejen Anna Fridh. Hon gör mig alltid snyggare än jag är…

Jag är så trött på mina trista behåar och bikinisarna. Är det någon som vet ett ställe där jag kan hitta snygga med behåar och bikinisar för oss? En websida, en shop i Usa/Australien? Det var ju så jag hittade LYMPHEDIVAS Så nu har jag så snygga sleeves/kompressionsstrumpor för mitt lymfödem. Eller är det någon producent därute som vill producera snygga/bra med mig? Jag vill också kunna välja och vraka.